I de siste sendingene av «God kveld Norge» har seerne vært vitne til en Dorthe Skappel som både snakker, kommenterer og viser bilder fra programmet «Isdans» der hun også er deltaker.

«Jeg»-formen brukes ofte og flere reagerer nå på at programlederen mister sin objektivitet i underholdningsmagasinet.

TV2 selv er klar over at den vriene balansegangen.

— Redaksjonen i «God kveld Norge» har diskutert problemstillingen og det er litt vanskelig å sette en norm i starten, sier informasjonssjef i kanalen, Marianne Røiseland.

Vanskelig å unngå omtale

— Når det gjelder bruken av «jeg»-formen har dette bakgrunn i Dorthes personlige framgangsmåte. Hun har alltid tillatt seg denne metoden, svarer Røiseland som bemerker at både seerne og TV2 alltid har priset stilen.

Hun mener også at det ville vært vanskelig å ikke nevne «Isdans» i «God kveld Norge» ettersom alle vet at Dorthe er en del av dansestokken.

— Dorthe har bestandig brukt seg selv magasinet sitt og deltakelsen i «Isdans» blir dermed en del av dette. Her går det heller en grense på hvor mye og på hvilken måte skøytekonseptet blir omtalt.

Skal ha ryddige regler

Røiseland føler også at forutsetningen til upartiskhet varierer fra program til program.

— Vi stiller helt andre krav til eksempelvis «Dokument 2». Men vi skal ha ryddige regler på hva vi gjør, uansett genre, konstaterer Røiseland før hun fortsetter:

— Vi er oppmerksom på at «Isdans»-omtalen i «God kveld Norge» kan oppfattes som trøblete, men vi prøver å unngå knuten så godt vi kan.

Skaper utfordringer

Om det vil bli noen forandring i «God kveld Norges» dekning av «Isdans» vil redaksjonen vurdere.

Men det var aldri tvil om at TV2 ville ha Dorthe med på isen.

— Dorthe vil bidra til å gjøre «Isdans» morsommere, i tillegg til at hun ikke er redd for kamera. Slikt blir det god underholding av, roser Røiseland.

Informasjonssjefen mener det er en plusside for «Isdans» at Dorthe er med. På den andre siden skaper dette hodebry for «God kveld Norge».

— Men utfordringer er vi vant med og vi finner ofte gode løsninger, stadfester hun.

Selge framfor underholde?

- Hvordan tror du publikum opplever Dorthes dobbeltrolle?

— Vi må være ærlig ovenfor seerne våre. Vi kan leve med en storm i en mediespalte, men vi kan ikke leve med at tilskuerne reagerer, forklarer Røiseland som presiserer at TV2 ikke kan selge en vare i stedet for å underholde.

Hun mener seerne er klar over denne streken.