— Det finnes ikke noen tråd i programmet, verken når det gjelder figurer eller tematikken. Hvis det er en fellesnevner, så er det humoren, sier Toby Tørressen.

«2 menn om mangt» består av Tørressen (49) og hans kompanjong Erik Dale (47), som deler av sine erfaringer fra livet.

— Halvveis i livet - der er vi. Og vi vil på en noe overraskende måte snakke om det å være mann, om kroppen vår, forklarer Dale.

— Men handlingen er ikke bare om å være mann. Det er en del av det, en del av mosaikken, smetter Tørressen inn.

— Og Toby er litt mer terapeutisk anlagt, og det tuller vi litt med. Så der kommer trommeterapien inn. Og de to brødrene Halvor og Jeremias har kun opptrådt på ulike møter tidligere, ikke på samme fellesmøte, sier Dale.

— Du virket ute, jeg virket hjemme, smeller det fra Tørressen, som har inntatt sin karakter; emmisær Halvor Tøystad, en av de to brødrene.

MØT MISJONÆRBRØDRENE HALVOR OG JEREMIAS I VIDEOEN OVER!

24 år siden sist

Sist Tørressen og Dale sto sammen på en scene, var under studentrevyen i Oslo. Det er 24 år siden. Nå mener de tiden er inne for et comeback som duo.

— Vi må gjøre det. Det har ligget og gjæret lenge, og det var en «nå eller aldri»-følelse, sier Dale.

— Det er stor forskjell på å ha lyst til og til faktisk å gjøre det. Vi har drømt om dette, og drivkraften var stor, legger Tørressen til.

Toby Tørressen og Erik Dale, her som misjonsbrødrene Halvor og Jeremias, er premiereklare med humorshowet "2 menn om mangt" i kjelleren på Hos naboen. - Vi håper å skape gjenkjennelse i hverdagslige situasjoner. Det blåser vi litt opp, sier de to, som blant annet inviterer til fellesmøte med de to misjonsbrødrene. Foto: Kjetil Samuelsen

Siden studenttiden har de to med jevne og ujevne mellomrom stått på flere ulike scener. Figurene «Peder fra Froland» og misjonærbrødrene «Halvor og Jeremias» er det flere som drar kjensel på. Men til showet «2 menn om mangt» er det også mye nytt.

— Vi skal ikke lene oss på de figurene. Det er flere helt nye figurer, skrevet fra bunnen av, sier Tørressen.

— Og alt er originalskrevet fra a til å, legger Dale til, men skynder seg å legge til at én kjent melodi er unntaket som bekrefter regelen.

Duoen har fått hjelp av Jon Kleveland som musiker, arrangør og melodimaker. I tillegg har Pål Repstad og Bjørn Arild Ersland skrevet noen av sangtekstene.

Ønsker mer originalitet

Og det at hele showet er originalskrevet er en av årsakene til at det ble en realitet. De to ønsker nemlig mer av den typen underholdning i Kristiansand.

— Det kan gjøres oftere. Humorshow fra folk i byen til folk i byen er gøy. Vi føler det er et åpent rom der som kan fylles, sier de to.

— Og i påvente av at andre skal gjøre det, så gjør vi det, legger Dale til og ler.

At de to har det festlig i hverandres lag, kommer tydelig fram under intervjuet. De detter stedvis inn i sine karakterer når de svarer, og de svarer i munnen på hverandre. Begge gleder seg til premieren i kjelleren på Hos naboen onsdag kveld, men innrømmer at nervene også er i ankomst. Og billettsalget viser utsolgt onsdag og torsdag, samt godt salg til dobbeltforestillingene fredag og lørdag.

— Vi er lettet og glade for det gode salget, sier Tørressen.

— Men vi har lyst til å ha ekstraforestillinger, legger Dale kjapt til.