— Jeg hadde lyst til å finne på noe gøy i vintermånedene. Pop up-restauranten blir på et hemmelig sted, og skal holdes i stilen til en hemmelig forbudstidsrestaurant i USA på 1920-tallet, sier Trond Moi.

Kristiansands mest profilerte kokk tar med seg staben fra Bølgen & Moi og lager en såkalt pop up-restaurant på fredag og lørdag. Det skal være aller første gang noe slikt skjer i Kristiansand.

— Jeg tror ikke det har vært gjort så mange andre steder i landet, heller. Konseptet oppstod i New York for noen år siden, sier Moi.

Øde og forlatt

Pop up kjennetegnes ved et høyst midlertidig spisested som settes opp på et sted hvor det normalt ikke er noen restaurant, og noe av tanken bak er at fokuset skal være mer på maten enn på lokalitetene. I Mois tilfelle er det såpass hemmelig at gjestene ikke får vite hvor stedet er før de møter opp på et ennå ikke angitt sted.

— Gjestene får instrukser om hvor de skal møte opp, for eksempel via sms. Stedet ser øde og forlatt ut, men så åpner det seg et flott lokale hvor alt er "laina" opp, sier Moi entusiastisk.

Han har allerede gjort noe lignende et par ganger i Kristiansand i vinter med det han kaller home up.

— Da skjer det i private hjem og med færre deltagere. Folk får bare beskjed om å møte opp i den og den gata, og så må de stoppe en mann på scooter som vet hvor dette skal være, sier Moi.

Til Stavanger

Matentusiast og hjemmekokksjef Arve Serigstad har bedt Trond Moi komme til Stavanger med konseptet sitt. Foto: Privat

Ryktene om home up-ideen hans har spredd seg til andre deler av landet, slik at han allerede har fått home up-begrepet merkevarenavnbeskyttet.Interessen bekreftes av Arve Serigstad. Matentusiasten fra Stavanger er leder av foreningen Hjemmekokkene, har skrevet flere kokebøker og ble også tatt ut til Eyvind Hellstrøms Hjemmekokklaug. Nå har Serigstad invitert Trond Moi til å komme til Stavanger og lage en home up.

— Jeg tror nok dette er et konsept som ennå befinner seg helt i startfasen her til lands, for dette er mer uvanlig enn det er vanlig. Jeg har selv arrangert en pop up-restaurant i Stavanger tidligere. Dette er et fint tilskudd til dem som er interessert i mat, og det er hyggelig å møte og bli kjent med andre mennesker i en setting hvor maten er i sentrum, sier Serigstad.

Trond sin greie

Frank Marvin Moe, som driver Cafe Generalen, har fått med seg ryktene om Trond Mois nye konsept.

— Ja, jeg har sett på Facebook at dette er noe som foregår, og ut fra bildene jeg ser virker det om et bra opplegg. Det er artig at han får til dette, og jeg håper virkelig han får suksess med ideen sin, sier Moe.

Han kjenner ikke til at dette skal ha vært gjort tidligere i Norge.

— Jeg har ikke tenkt å begynne med dette selv. Det er Trond sin greie, sier Moe.

Selv er Trond Moi fornøyd med mottagelsen av pop up.

— Kristiansanderne er ikke træge. De er med på det som er gøy, sier Moi.

— På barkartet får vi en del drinker som ble oppfunnet i forbudstiden. Vi prøver å lage litt sånn Boardwalk Empire-stemning, og hvis gjestene vil kan de kle seg i antrekk som passer til temaet. Vi har fått DJ Friendly til å spille, sier Moi.