Fansen til Isac Elliot kalles Ellioteers, og det var tydelig at de satte pris på å få se idolet sitt. Foto: Tore André Baardsen
Flere jenter filmet og tok bilder under konserten, for å forevige øyeblikket med Isac Elliot. Foto: Tore André Baardsen
Omtrent 3000 mennesker møtte opp på Vinterlyd-konserten. Foto: Tore André Baardsen
Madcon tok en lydsjekk på om det var flest gutter eller jenter, og det viste seg å være en klar overvekt av jenter på konserten. Foto: Tore André Baardsen
Isac Elliot Lundèn (13) fra Finland har allerede rukket å bli en stor stjerne. Nå drømmer han om å bli like stor som Justin Timberlake. Foto: Tore André Baardsen
Madcon var også med på Vinterlyd-konserten, og tok opp en heldig jente for en dans. Foto: Tore André Baardsen
MGP-stjernene Marcus&Martinus var de første som gikk på scenen. Foto: Tore André Baardsen

— ISAC! ISAC!

— HYYYYYYYYYYYYYYYYYYL, skriker jentene idet den finske superstjernen Isac Elliot (13) går på scenen.

- Veldig nice

Området foran scenen lyser opp når mobilkameraene kommer fram.— Går det bra?

— Jaaaaaa, svarer hans trofaste Ellioteers, fansen til Isac Elliot, før han begynner på første sang, «Dream Big».

— Jeg har det veldig gøy med Vinterlyd. Det er veldig nice. Vi har hatt noen episke show. Nå skal jeg tilbake til Finland en dag før jeg skal tilbake til Norge igjen, forteller Isac Elliot til Fædrelandsvennen noen timer før konserten.

Til høyre kan du se en enquête over hvem folk hadde kommet for å høre, og hvorfor.

Nordens Bieber?

Isac Elliot har rukket å bli superstjerne i ung alder. Nå drømmer han om å bli like stor som idolet sitt, Justin Timberlake.— Jeg håper at det kan fortsette å gå så bra som det har gjort til nå. Jeg føler allerede at jeg har opplevd en drøm, sier han.

— Du blir kalt Nordens Bieber. Hva synes du om det?

— Det synes jeg ikke er rett. Han er jo 20, og jeg 13. Og vi synger litt forskjellig musikk, men jeg synes at han er bra.

Isac Elliot er med på Vinterlyd-turneen for å støtte opp om kreftsaken, og skapte hysteri i både Bergen og Stavanger. Fansen gjorde en sterk innsats for å finne sin store helt. Også i Kristiansand.

— Allerede klokka ni i morgen tidlig kom det noen jenter fra Rogaland inn på kontoret vårt og lurte på om han var her, forteller Bodil Idland i Kreftforeningen.

Snakker med fansen

Klokka 12, flere timer før konsertstart, hadde de første møtt opp for å sikre seg en god plass foran scenen.Men Isac Elliot blir slettes ikke lei av fansen, og er hyppig i kontakt med dem.

— Det er mest via internett. Det er ganske mange som vil at jeg skal følge dem på Instagram og Twitter.

Og det er også tydelig under onsdagens konsert at han liker kontakten med fansen. 13-åringen gikk ned fra scenen og hilste på publikum langs første rad og tok dem i hendene. Til slutt måtte sikkerhetsvaktene rive løs superstjernen, før han kunne synge videre på neste sang:

— My Favourite Girl in the world. I will never let you go. No, no, no.

— Hyyyyyl, roper jentene.

Og hylene ble enda høyere da en heldig jente fikk komm opp på scenen under «First Kiss».

Tidligere på dagen hadde Isac Elliot varslet at han ville synge sju sanger, men på grunn av problemer med stemmen ble det bare fem.

7000 kom

I forkant av arrangementet hadde Vinterlyd ventet 10.000 tilskuere. Innsatsleder i Agder politidistrikt, Salve Eieland mener at det ikke var samlet mer enn 3000 til enhver tid rundt scenen. Publikum sto tettest rett foran scenen, og spredte seg litt mer utover mot Domkirken.

— Dette har gått veldig bra. Det er noen småjenter som har oppført seg eksemplarisk, og jeg tror at de har hatt en veldig stor kveld, sier han.

Presseansvarlig i Kreftforeningen, Arild Domaas mener at så mange som 7000 tok turen innom Torvet i løpet av konserten.

— Det ble ikke like mange som dere ventet?

— Nei, det kan kanskje ha noe med vinterferien å gjøre. Når det er sagt så er vi meget fornøyde med oppmøtet. Hele 70.000 kroner har blitt samlet inn til Krafttak mot kreft, og vi vil takke alle som var med på å lage dette til en folkefest.