Grimstads ordfører siden 2007, Hans Antonsen (V), er blant kandidatene som har søkt om å ta over etter Bentein Baardson som direktør i Kilden Teater og Konserthus IKS i Kristiansand. Før sommeren 2012 sa Antonsen at han ikke ønsket å stille til gjenvalg som ordfører, og at han ønsker å gå ut av politikken.

- Dette er begynnelsen på noe som kan bli enda større, sier Hans Antonsen. Foto: Tore Andre Baardsen

— Kan bli enda større- Hvorfor ønsker du deg til Kilden?

— Fordi Kilden kanskje er det største som er skapt på Sørlandet, i hvert fall ved siden av universitetet. Likevel tenker jeg at det bare er begynnelsen på noe som kan bli enda større når man tenker på den plassen Kilden har i regionen og i resten av landet. Det er et sted der det skapes ting av stor kunstnerisk kvalitet. Jeg har selv ingen kunstnerisk bakgrunn, men det er der jeg har hjertet mitt. Jeg har en god erfaring med å lede store organisasjoner.

-Det virker som en veldig spennende jobb, sier Zafer Özgen. Foto: LarsAndersen.no

— Spennende jobbZafer Özgen er instituttleder ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Han sier at det er flere grunner til at han ønsker seg til Kilden:

— Det virker som en veldig spennende jobb, og på Kilden er det mange ulike aktiviteter som kan passe bra med min tverrfaglige bakgrunn. Siden 1994 har jeg både jobbet som utøver, pedagog og administrator. Jeg har hovedsakelig min erfaring fra akademia, men har også jobbet med en festival i Stavanger. Det er bra at det fantastiske miljøet i Kristiansand kan samles i et bygg, og at det også er mye som skjer både på universitetet og i musikklivet i byen.

- Jeg synes ledelse med stor L er viktig, og det mener jeg Kilden trenger, sier Per Bård Torvik. Foto: Torstein Øen, Wenke Flæte

Ikke aktuell lengerKonsulent Per Bård Torvik fra Kristiansand skriver i en sms til Fædrelandsvennen at han har fått beskjed om at han ikke lenger er aktuell for jobben. Han mener at dette er av Sørlandets mest spennende jobber:

— Jeg synes ledelse med stor L er viktig, og det mener jeg Kilden trenger.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med Thorbjørn Gaarder, den siste søkeren som er offentliggjort.

- Interessante kandidater

Styreleder for Kilden, Anne Carine Tanum, opplyser at det har vært med flere søkere i prosessen enn de fem som nå er presentert.

Styreleder for Kilden, Anne Carine Tanum, mener at det er interessante kandidater på søkerlisten. Foto: Solum, Stian Lysberg

— Det har bare presentert fem på listen. Er dere fornøyde med det? - Antall søkere til en toppstilling vil alltid variere. På forhånd hadde vi ingen formening om hvor mange som ville melde seg.

- Er dere fornøyde med navnene på listen?

— Ja, vi har kommet fram til noen interessante kandidater.

- En av søkerne på listen er anonym. Hvorfor får han være det?

— Dette er i tråd med Sivilombudsmannens praksis og Justisdepartementets veileder. Søkeren har vektige grunner for å være anonym. Mer konkret kan jeg ikke være.

- Hva slags kvaliteter ser dere ette i en ny direktør?

— Vi ser etter en person som kan lede Kilden på en god måte fremover. Det er viktig for Kilden å produsere et godt og variert innhold til publikum. Kilden trenger en toppleder som er rasjonell og solid i solid i sin økonomistyring, samtidig som gode ogkreative prosesser finner sted i Kilden.

Styret håper at en ny direktør kan være på plass i løpet av høsten.