Heddaprisen har som formål å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst og stimulere til høy kvalitet. Tyra Tønnessen, som vokste opp i Kristiansand, er en av tre nominerte i klassen Beste regi.

Tønnessen er nominert for «Ekte kjærlighet — fritt etter Camilla Collett», som er basert på Colletts «Amtmandens Døtre» og ble spilt på Kilden i fjor, og den svarte komedien «Besøk av gammel dame», som ble spilt på Trøndelag Teater.

— Det er interessant at «Amtmandens Døtre» verken er filmatisert eller dramatisert profesjonelt. Colletts verk utgjør et viktig forfatterskap, og dette er et viktig verk, sa Tønnessen før urpremieren på Kilden i fjor.

Tønnessen er utdannet instruktør fra Statens Teaterhøgskole og har i tillegg en doktorgrad i skuespillerkunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun underviste ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2003 til 2012. I 2001 var hun Hedda-nominert for «Mutter Courage», og har regissert oppsetninger ved blant annet Nationaltheatret, Trøndelag Teater, Det Norske Teatret og Hålogaland Teater. Hun er nominert til årets Heddapris sammen med Glenn André Kaada («Perpleks«) og Alan Lucien Øyen («Coelacanth«).Totalt skal det deles ut ti priser når teaternorges mest prestisjefylte pris skal deles ut på Nationaltheatrets hovedscene 15. juni.

— Årets nominasjoner spenner fra gjendikting av Schiller og Holberg til dramatisering av Ole Ivars. Ved siden av det store spennet i sjanger og tematikk, kjennetegnes teateråret 2013-2014 blant annet av mange gode forestillinger for barn og unge, og stor grad av geografisk spredning på de nominerte, sier jurymedlem Amund Grimstad i en pressemelding.

Se alle nominasjonene på Heddaprisens hjemmesider.