KRISTIANSAND: — Vi går i studio om litt over en uke, og skal spille inn åtte låter. Det blir i samme stil som før, men alle låter er jo individuelle, sier gitarist Johnar Håland i In Vain.

— Vi burde egentlig ha spilt på Southern Discomfort neste år, siden vi kommer med ny plate da, men sånn er det, fortsetter han.

In Vain, her med vokalist Andreas Frigstad, fungerte som backingband for Solefald under lørdagens konsert, etter først å ha gjennomført en egen konsert. Nå går bandet i studio, og på nyåret kommer deres tredje album. Foto: Kjetil Samuelsen

Lørdag ble en konsertmaraton for metalbandet fra Kristiansand. Først spilte de en egen konsert, som oppvarmingsband før Solefald, før de gikk rett på scenen igjen, som Solefalds backingband.

— Det var kult, og det virket som folk likte det. Rent spillemessig gikk det nok bedre på vår konsert, siden det er litt rutine, men det var artigere å spille med Solefald, siden vi ikke har gjort det før, sier Håland.

Lørdagens konsert var den første på to år for In Vain. I mars neste år står de igjen på scenen, da også sammen med Solefald, under Infernofestivalen i Oslo.

— Kanskje vi spiller noen av de nye låtene da, hvis cden er ute da, avslutter Håland.