KRISTIANSAND: — Jeg ser på sangene på plata som små historier fra de siste fem årene i livet mitt, så den er vel litt selvbiografisk, sier Hanne Leland.

Vi treffer Byremo-jenta på Bystranda på en av sommerens beste dager. Den blonde artisten smiler om kapp med sola. Og med god grunn.

I tre måneder har Leland vært i North Carolina i USA for å spille inn plate hos plateselskapet Ring Road Records. Produsent er Kyle Reidy, som også har jobbet med Sigur Rós og Imogen Heap.

Distribueres til 30 land

Plata er snart ferdig mikset, og er ventet å komme ut på det amerikanske markedet i oktober. Før jul skal plata "Honest" distribueres hjemme i Norge og i underkant av 30 andre land.

KRYSNING: Hanne Leland karakteriserer seg selv som en krysning mellom Marit Larsen og Taylor Swift. Foto: Tore-André Baardsen

— Jeg er veldig spent på mottakelsen. Det er ikke så mange som har hørt noe fra plata, siden den ikke har kommet ut ennå. Men han som mikser den, Scott Hoffman, sitter i Grammykomiteen, og når han liker den, så føler jeg det har gått greit. Men jeg er forberedt på at det kommer mange meninger, sier Leland, som har tatovert albumtittelen "Honest" inn på underarmen.- Jeg ønsker å dele mine historier. Jeg føler jeg har noe å fortelle. Noe som folk kan kjenne seg igjen i og som kan bety noe for dem, sier hun selvsikkert.

— Jeg nevner ikke navn, men de jeg har skrevet om kjenner seg igjen i sangene, sier hun for å illustrere hvor personlig hun er på plata.

Særegen stil

Med en sår og sart stemme, kan Leland ha det lille ekstra som gjerne må til for å lykkes i musikkbransjen. Under innspillingen i USA var hun også med på det riksdekkende tv-showet "Loving Life".

— Jeg er kanskje en krysning av Marit Larsen og Taylor Swift. Jeg har hørt at stemmen min har et særpreg. Jeg håper det kan være en fordel, slik at jeg kan skille meg ut blant mengden, sier Leland, som selv beskriver seg som en singer-songwriter i pop/folk-sjangeren.

22-åringen fikk platekontrakten med det amerikanske selskapet gjennom en tilfeldighet, etter å ha lagt ut musikken sin på nettstedet MySpace. Nå håper hun suksess på verdens største musikkmarked kan hjelpe henne også på hjemmebane.

— Jeg er på utkikk etter et management som kan hjelpe meg å gi ut noe her, og jeg har ei god liste over folk jeg vil kontakte. Det er viktig å bli hørt her hjemme også. Jeg håper jeg har godt med muligheter, men musikken må være god nok, folkene rundt deg er viktige og timingen må være riktig, sier den unge artisten.

Til Nashville og Los Angeles

Allerede 27. august slippes singelen "Free", som det også har blitt laget musikkvideo til i USA. Og i september drar Leland tilbake til USA, for å promotere plata i de viktige musikkbyene Nashville og Los Angeles, samt noen av sørstatene.

— Jeg har ikke bestilt noen returbillett, men jeg blir der borte i hvert fall en måned, forteller Leland, som skal innom ulike radio- og fjernsynsstasjoner for å promotere plata og konsertene. Hun skal blant annet spille på The House of Blues i Hollywood.

— Jeg håper på noen spillejobber når jeg kommer hjem igjen i høst. Man får blod på tann etter å ha spilt inn plata, og jeg har bare fått mer lyst til å fortsette med musikken. Men mamma maser om utdanning, sier Hanne Leland og smiler.