OSLO: — Billettene ble revet bort. Siste billett var solgt allerede klokken 9.20, 20 minutter etter at salget startet, sier presseansvarlig for arrangementet Peter Svaar til NTB.

I alt er det plass til 18.000 publikummere i Telenor Arena i Bærum der finalen avvikles lørdag 29. mai.

Fanklubbene er tilgodesett med 1.800 billetter.

— Det skal sikre stemning og liv og røre i salen. Fansen er veldig viktig for TV-sendingene. De gjør mye av seg, sier Svaar.

1.200 gis bort

Også de 39 delegasjonene som deltar i to semifinaler og selve finalen er tilgodesett. I henhold til regelverket skal 1.200 stilles til rådighet for delegasjonene, delvis gratis, delvis mot betaling.

— I utgangspunkt er det 15 gratisbilletter til hver delegasjon, som også gis anledning til å kjøpe ytterligere 15. Erfaringsmessig er det ikke alle land som kjøper kvoten, og da kan vi selge det overskytende til større land, sier Svaar.

Noen billetter selges som såkalte hospitality-pakker til næringslivet. – De kjøper forestillingen inkludert en matbit og et glass champagne, gjerne for å skape litt ekstra fest for forretningsforbindelser.

Tyskland og naboer

Ekstra stor interesse for MGP er det i Tyskland, ifølge den norske arrangøren. Men også i våre naboland Sverige og Danmark er engasjementet stort.

— Interessen i Tyskland ser vi på antall ønskede fanbilletter, over 400, ifølge Svaar.

Han sier det er litt for tidlig å si om det blir lagt ut flere billetter på det åpne marked.

— Finalen er utsolgt. Nå blir det en kamp om generalprøvene og semifinalene. Alle billettene som er igjen koster mellom 300 og 600 kroner. Finalebillettene kostet fra 800 til 1.600. Det var de dyreste som gikk først.

- Hva med gratisbilletter?

— Det er ikke aktuelt. Begrunnelsen er enkel: hvis du sier ja til noen, må den ene gode sak vurderes opp mot den andre og det ønsker vi ikke, sier pressesjefen.