KRISTIANSAND: – Låten får meg til å tenke på sommeren, og den betyr mye for meg. Open up your eyes handler om å se muligheter og ikke begrensninger. Utgangspunktet for låten var en kompis som tenkte altfor negativt, men til slutt innså jeg at teksten handlet like mye om meg selv, sier 31-åringen.

(Klikk på trekanten i bildet over for å se videoen)

24. juni slippes singelen ”Open up your eyes” for publikum i Norge og Tyskland. En smakebit av singelen er allerede publisert på Youtube.

– Det er veldig spesielt å endelig få lov til å spille inn en egen musikkvideo. En god følelse, sier Hermansen til fvn.no.

Kristiansanderen er kanskje best kjent som vokalist i coverbandet Radiojam som hver sommer skaper liv med sommerkonserter på Torvet hver torsdag. Han har etablert seg i Tyskland, og satser fullt på musikken.

GLEDER SEG: Tom Hugo Hermansen har tidligere gitt ut album med diverse band. Nå står han på egen hånd. - Nytt og spennende, mener 31-åringen. PRESSEFOTO Foto: Pressefoto

Håper på radioeffektI september slipper han et helt album med elleve låter. Det er hans første album som soloartist. Han håper singelen blir mye spilt på norske og tyske radiokanaler innen den tid.

– Jeg håper først og fremst at folk synes singelen og videoen er fin. Det gjør heller ingenting om folk synes singelen er så fin at de sender den til radiostasjoner med oppfordring om å spille den mye, sier Hermansen.

Albumet har fått tittelen ”Sundry Tails”. Ingen av låtene heter dette, men Hermansen synes tittelen passet perfekt.

– Jeg forsøkte å finne et ord som kunne beskrive albumet. Sundry betyr litt av hvert eller en blanding av alt. Albumet er en blanding av historier, sier 31-åringen.

Lokale bidrag

Selv om Hermansen har etablert seg i Tyskland, er det et godt innslag av lokale artister på det nye albumet.

– Bjarne Severinsen (Radiojam) spiller alltid for meg, også konserter i Tyskland. I tillegg bidrar gitarist Christer André Cederberg (Animal Alpha), og så korer Stein Roger Sordal (Angels Motel) på flere låter. Never change a winning team, humrer Hermansen.

– Hvordan føles det å slippe en soloplate?

– Jeg synes det er kjempegøy, men veldig annerledes. Med Radiojam har vi en stor fanskare. Og ettersom vi spiller coverlåter, liker folk alltid det de får høre. Nå føles det litt mer som om jeg starter på scratch igjen. Men det er jo også det som gjør det spennende, sier Hermansen.

Unik musikkvideo

31-åringen er svært fornøyd med musikkvideoen som er produsert på en svært uvanlig måte. Mannen bak kameraet er kristiansanderen Sten Hellvig som tidligere har produsert musikkvideo for blant annet Marte Wulff og Thom Hell.

– Det er i prinsippet en video av redigeringen av musikkvideoen. Videoen er spilt inn i en omgang. Sten satt og øvde i en uke for klare å vise de ulike klippene i riktig rekkefølge, og med riktig timing. Jeg har aldri sett noen gjøre noe lignende før. Det gjør det litt ekstra moro, sier Hermansen.

– Blir du boende i Tyskland?

– Jeg trives veldig godt, og det å arbeide i Tyskland har vært svært lærerikt. Dessuten pendler jeg mye mellom Tyskland og Norge, så jeg får vært en del hjemme.

Nye sommerlåter

Allerede om to uker er Radiojam i gang med sommerkonserter på Torvet. Hermansen lover at repertoaret er fylt opp med noen nye sanger.

– Vi forsøker hele tiden å fornøye oss med tilskudd av ferske sanger. Dessuten pågår det en konkurranse på Facebook hvor folk foreslår sanger for bandet. Det gir oss mange gode ideer, sier 31-åringen.