Bare det siste året har Simon Cowell økt formuen sin med over 400 millioner kroner, takket være at han tok tilbake rettighetene til suksesseriene «Britain’s Got Talent» og «X Factor».Dermed har Cowell (50) en formue på hele 1,5 milliarder kroner, ifølge rikinglisten til Sunday Times, der halvparten ene og alene skriver seg fra TV-tingene hans de siste to årene. Det er en sum som gjør ham til den 398. rikeste mannen i Storbritannia, noe som er opp 40 plasser fra i fjor, og den 11. rikeste musikkbransjemannen – rett bak Keith Richards.

Men Cowell lener seg langt fra tilbake: Til uken vil han ifølge Daily Mail gå ut med bekreftelsen på at han sier ja til en treårsavtale med kanalen ITV – verdt nye 183 millioner kroner.

I USA blir han dessuten med på den amerikanske versjonen av «The X Factor» fra 2011, noe som sikrer ham atskillige nye titalls millioner. Cowells plateselskap Syco blir nå et frittstående selskap, hjulpet frem av stjerner han har vært med på å dyrke frem som Leona Lewis og Susan Boyle. (©NTB)