ARENDAL: — Vi har spilt en del før i år, så vi føler oss trygge. Vi velger å se på det som en god mulighet til å være synlige, sier Petter Langfeldt i Vågsbygd Handy. Han og makker Tor Even Børufsen inntar Hovescenen i ettermiddag og de spiller før artister som Timbuktu, Big Boi og Robyn. Hiphop-duoen innrømmer likevel at det selvsagt ikke er ideelt å spille allerede klokken 16.15 om ettermiddagen.

— Å spille såpass tidlig er selvsagt kjipt og Vågsbygd Handy er alltid best etter midnatt på et lite mørkt sted, sier Tor Even Børufsen.

Brakk stortå

Duoen slapp andrealbumet «Undervannsmusikk» i januar og har mottatt gode kritikker. De siste månedene har de spilt mye sammen blant annet på store klubbscener som Parkteateret og Blå i Oslo. Derfor er det to selvsikre kristiansandere som inntar festivalens hovedscene. Så altfor mange publikummere tror de likevel ikke at det kommer.

— Vi håper på rundt 20 stykker, kanskje 21, spøker Børufsen som for øvrig brakk venstre stortå under en fotballkamp for to dager siden. Han forsikrer imidlertid at det ikke vil gå ut over konserten.

— Den er bandasjert så det går fint nå. Det kan nok bli litt halting, men da har jeg et påskudd til å stå stille på scenen, sier han og ler.

Gir ut ny ep

Duoen stiller med sin faste dj, Erik Andre Vitols, på scenen og et knippe nye låter. Salvador Sanscez har nemlig produsert guttenes nye ep som kommer allerede til høsten.

— Dere er produktive for tiden?

— Ja, vi må bare kjøre på hvis vi skal komme noen vei. Nå har vi bestemt oss for å satse på musikken så da må vi produsere, sier Petter Langfeldt.

Ser fram til Big Boi

Mens den forrige plata var preget av et intenst lydbilde og elektronika, er den nye epen mer en ren hiphop-plate.

Tor Even og Petter har aldri vært på Hovefestivalen tidligere, ikke en gang som publikummere. Kvelden skal de bruke til å overvære konsertene til Big Boi, Dj Quik og Magnetic Man.

— Jeg vokste opp med å høre på Outkast så jeg gleder meg veldig til å høre Big Boi, sier Petter Langfeldt.

Se video fra konserten øverst i saken