KRISTIANSAND: Tirsdag delte Vest-Agder fylkeskommune ut to priser, og flere stipend.

Fylkeskulturprisen går til dampskipet Hestmandens venneforening, og belønnes med en sjekk på 50.000 kroner og et kunstverk signert Gro Suvatne.

– Ved å tildele Hestmandens venner Vest-Agder fylkeskommunens kulturpris, ønsker vi ytterligere å få fram viktigheten av å legge til rette og formidle viktige deler av Norges historie. Fylkeskommunen støtter og setter pris på dugnadsinnsats som har vært og er helt avgjørende for kultursektoren, skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

Les også:

Askil Holm og Camilla Prytz får arbeidsstipend

I tillegg ble det utdelt en rekke stipender til kunstnere:

  • Musiker Askil Holm og kunsthåndverker Camilla Prytz mottar hvert sitt arbeidsstipend på 100.000 kroner.

  • Musikalartist Trine Bariås-Kvitstein, kunsthåndverker Eirik Gjedrem, danser Tone Martine Kittelsen og billedkunstner Tori Wrånes mottar hver sine kunstnerstipend på 40.000 kroner.

  • Billedkunstner og kurator Elisabeth Romberg mottar et utvekslingsstipend på 50.000 kroner.

Frivillighetspris til Farsund-ungdommer

Fylkeskommunen deler også ut en frivillighetspris. Den går i år til ungdommene i møtestedet «Gjødsel» i Farsund. De får 25.000 kroner og et kunstverk. Det rusfrie møtestedet «Gjødsel» sitt hovedmål er å bidra til at ungdom (16-19 år) får en positiv tilhørighet til byen og kommunen.

– Det er en stor grad av frivillighet, entusiasme og kreativitet som legges for dagen. Noe som gjør dem velfortjent til fylkeskommunens frivillighetspris. skriver kommunen videre i pressemeldingen.

Det deles også ut tre idrettsstipend på 40.000 kroner til svømmer Sofie Reisænen, bokser Jamshid Nazari og trialutøver Mette Fidje.