Espen Lind (t.v) fra Universal Music signerte Ylva Johnsen Olaisen, Emelie Hollow og Andreas Estenstad under fredagens sending. Foto: Espen Solli/TV2
Ylva Johnsen Olaisen i et nytt pressebilde fra Tv2. Foto: Julie Tørrissen/TV 2
Denne glade gjengen kunne juble for platekontrakt under fredagens episode av "The Stream". Foto: Espen Solli/TV2

Etter at Kristiansand-jenta Ylva Johnsen Olaisen (16) ble en av de mest streamede artistene av 1200 innsendte bidrag på «The Stream» sine nettsider i vår, ble hun valgt videre til showcase-runder for tre av verdens største plateselskaper. Etter disse rundene kom hun videre til fredagens signeringsrunde, hvor 9 av 15 deltakere skulle bli signert.

Imponerte Universal Music

Espen Lind (t.v) fra Universal Music signerte Ylva Johnsen Olaisen, Emelie Hollow og Andreas Estenstad under fredagens sending. Foto: Espen Solli/TV2

Og Olaisen klarte altså å imponere Espen Lind under fredagens sending, hvor hun tolket Adele-låten «Turning Tables». Det gjorde at hun nå har sikret seg en platekontrakt med gigantselskapet.— Universal og jeg har signert de tre artistene vi har aller mest tro på, og som vi hadde mest lyst til å jobbe med. Alle tre har sterk egenart, og evner å treffe en nerve hos publikum på hver sin måte. Jeg er sikker på at vi skal få til mye fint sammen med disse tre flotte artistene fremover, sier Espen Lind, artistutvikler i Universal Music, i en pressemelding fra Tv2. Men det var ikke kun Universal Music som var interessert i Olaisen under fredagens episode.

Det ble faktisk en kamp mellom plateselskapene Universal Music og Sony Music om å få henne i sin stall. Etter nøye vurderinger sammen med familien, valgte Ylva selv å signere med artistutvikler Espen Lind for Universal Music, skriver Tv2 i pressemeldingen.

I forkant av sendingen sa Olaisen til Fædrelandsvennen at hun valgte å gjøre en helt ny vri av Adele-låten.

— Jeg var veldig nervøs, og jeg tenkte på scenen at dette var min eneste sjanse til å få platekontrakt, noe jeg har hatt lyst på veldig lenge. Jeg har tidligere sunget «Turning Tables», men denne gangen tolket jeg låten med en helt ny vri.

Les hele intervjuet med Olaisen her.

Ukentlige låter

Denne glade gjengen kunne juble for platekontrakt under fredagens episode av "The Stream". Foto: Espen Solli/TV2

I månedene fremover skal de ni signerte artistene slippe ukentlige låter. Den artisten som blir mest streamet på Spotify fram til 10. desember blir vinneren av årets «The Stream».— De som blir streamet mest gjennom uka, går inn i neste live-sending med flest poeng. Når seerstemmene legges til, er det den med færrest totalpoeng som hver uke må forlate «The Stream». Den som til slutt står igjen som vinner av «The Stream» har først tatt nettet med storm, så blitt oppdaget og signert av ett av verdens største plateselskaper, og deretter gitt ut mye musikk som gjennom flere måneder har gjort suksess på Spotify. Vinneren er dermed allerede en beviselig suksess-artist som er godt i gang med karrieren, skriver Tv2 i pressemeldingen.

Gir ut Justin Bieber-låt

Ylva Johnsen Olaisen i et nytt pressebilde fra Tv2. Foto: Julie Tørrissen/TV 2

Tv2 kan avsløre at Olaisens første «The Stream»-utgivelse blir en coverlåt av Justin Bieber.— Ylvas første «The Stream»-låt ligger på Spotify allerede fra i kveld, der hun gjør sin egen versjon av Justin Biebers «Let Me Love you». Dette er også låten hun skal fremføre i første direktesending av «The Stream» på Tv2 fredag 14. oktober. Om Ylvas låt er den som streames mest på Spotify de neste to ukene, vil hun oppnå høyest poengsum og dermed ha størst sjanse for å gå videre i konkurransen, heter det videre i pressemeldingen.

Her er alle deltakerne som ble signert:

Universal Music:

  • Ylva Johnsen Olaisen (16), artist fra Kristiansand.

  • Emelie Hollow (18), artist fra Vinterbro.

  • Adrees (Andreas Estenstad, 16), artist fra Trondheim.

Sony Music:

  • Skei & PT (Per Thomas Holtan, 27 ogKristoffer Skei, 28), rap-duo fra Steinkjer.

  • Maybon (Eivind Wøien, 17), produsent og DJfra Gran påHadeland.

  • Sondrey (Sondre Mulongo Nystrøm, 22), produsent ogartistfra Øye i Oppland.

Warner Music:

  • Ramón (Ramon Andresen, 17), artist fra Oppegård.

  • Thosebricks (Tony Alexander Skjevik, 28), produsent, DJ og artist fra Åsnes i Hedmark.

  • Emilie Adams (19), artist og produsent fra Jørpeland.