Den 49. Grammyutdelingen gikk av stabelen i Los Angeles natt til mandag norsk tid. Det var som vanlig drøssevis med kjente artister både på scenen, som utdelere og i salen. Vinnerne takket som vanlig både koner og mødre og venner.

Irak-protest

Country-kvinnene i Dixie Chicks fikk en fabelaktig kveld. De tok hjem Grammyer i alle fem kategoriene de var nominert i, blant annet for årets låt («Not ready to make nice») og årets plate («Taking the long way»), skriver Reuters.

Texas-trioen har hatt tøffe år, for å si det mildt, etter at sanger Natalie Maines uttalte på en konsertscene i 2003 at hun skammet seg over å komme fra samme stat som George Bush.

Dixie Chicks har opplevd å bli bannlyst på radiostasjoner og ikke sett på med blide øyne av mange amerikanere. Søndag gjorde Natalie Maines fredstegnet fra scenen og sa blant annet følgende:

— I'm ready to make nice!

Soul-Mary

Mary J. Blige hadde et fantastisk fjorår, og var nominert i hele åtte kategorier. Souldronningen måtte nøye seg med tre priser.

Hun stakk rørt av med Grammyer for beste R&B album, «The Breakthrough», beste R&B-sang og beste kvinnelige fremførelse av en R&B-sang.

3 til Red Hot

Red Hot Chili Peppers opptrådte på showet, men måtte også opp tre ganger på scenen for å motta en Grammy. Blant annet vant de for beste rockeplate med «Stadium arcadium».

Bandet oppfordret i en av sine takketaler til følgende:

— Ungdom: start rockeband, verden trenger flere!

Politiet kom

Som vanlig opptrådte mange av de aller største musikkstjernene. Iført et gullkostyme vrikket Shakira seg proft gjennom megahiten «Hips dont't lie» og Beyonce var også klokkerent til stede.

Mange hadde nok gledet seg til å høre The Police igjen, og trioen startet hele showet. De vil i løpet av kort tid fortelle hvor de skal spille i sommer. Det har blant annet vært spekulert i om de vil dukke opp på flere festivaler i England.