Barabass & The Happy Few

STED: Caledonien

02.00: Dette Bergens-kollektivet er løselig basert rundt Dj Barabass, som driver Happy Few-labelen. Når de spiller live er det aldri godt å vite hva som skjer, siden musikken er vel så mye organisk som den er elektronisk. Albumet Rali Rei var fylt til randen med house, disco og liveinstrumenter i beste St. Germain-stil.

Broken Social Scene

STED: Arbeideren

02.00: Ingen vet helt hva de skal gjøre med Broken Social Scene. Et ti mann stort orkester som kom sammen fra art-rock kretser for å lage popmusikk. Og med albumet You Forgot It In People har de laget noe så sjeldent og bra som et album som både er eksperimentelt og rikt på gode poplåter.

Headman

STED: Ambassadeur

24.00: Sveitseren Robi Insinna maler hoder like tvangsmessig som Ad Reinhardt malte firkanter. Sammen med Ralph Peter spiller han 80-talls elektro med nikk til old school beats. Albumet It Rough ble månedens album i magasinet Jockey Slut, og fikk Paris Voice til å uttale at electro is officially the new filtered disco. Så vet vi det.

Jori Hulkonnen

STED: Kick

24.00: På Kick er det i kveld klart for nok en Quart-veteran. Jori vokste opp i Kemi i Finland på starten av syttitallet, og brukte elektronisk musikk for å stikke av fra den kalde krigens realiteter. Med en respektabel back-katalog på F Communications å se tilbake på, er han tydeligvis mann for mer enn bare pur eskapisme.

Novac

STED: Arbeideren

23.30: Det er høyt. Det svinger. Det gjør vondt i ørene. Jeg setter pris på det. skrev Ronny Haugland i Stimuli da han snublet over en Novac-konsert på Sixpence. Terje Moen står i spissen for denne trioen fra Kristiansand, og sammen med Nils på bass og Dan på trommer byr de på energisk punkabilly med rockereferanser i fleng.

Noxagt

STED: Arbeideren

00.45: Kjetil D. Brandsdalen selger visstnok flere plater i USA og på New Zealand enn han gjør her hjemme. Med en tendens til å gi ut EP-er med 14 eller 22 spor, kan ingen beskylde mannen for å ligge på latsiden. Og når folkemusikk/støyrock-hybriden hans i tillegg har blitt velsignet av Sonic Youth-sjefen, kan ingen klage.

Phoenix

STED: Caledonien Hall

00.30: Etter debuten med «United», låste franske Phoenix seg inn i en kjeller. Der jobbet de med «Alphabetical »helt til alt var perfekt. Og det ble det nesten. Hiphop og Led Zeppelin møter det Jockey Slut kalte white boy 80's funk. Dette er en konsert det kan være lurt å være tidlig ute til.

Winta

STED: Havana

24.00: Hun var her allerede i fjor, men nå som Winta har debuten First i ryggen er hun dobbelt interessant å få med seg. Med sin amerikanskinspirerte r&b høstet hun gode kritikker i norsk presse, selv om få strakte seg over 4-eren. Hun vokste opp med Motown-plater og eritreisk folkemusikk, og blandet inn begge deler på albumet.