KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at aksjeselskapet vårt blir stiftet i disse dager, og at firmaet skal ta seg av deler av det kommersielle salget i forbindelse med Quartfestivalen, sier Asbjørn Uppstad. Nok en gang må Quartfestivalen sette bort de kommersielle rettighetene til eksterne aktører. Det er disse rettighetene investorene Buli og Eftestøl sa fra seg i fjor. Nå skal selskapene deres erstattes av nystiftede Radiator AS.- Noen må gjøre denne salgsjobben, det makter ikke vi på nåværende tidspunkt. Dette er en helt normal avtale i alle henseende, avvæpner festivalsjef Toffen Gunnufsen. Ifølge ham skal hele 70 prosent av inntektene fra Radiator AS gå til festivalen. AS-trio

Asbjørn Uppstad, den tidligere ryddegutten og daglige lederen i Quart, er blitt invitert inn i et forretningssamarbeid med Morten Andreassen og Cathrine Aanensen. Andreassen har i flere år blitt betegnet som en av Norges mektigste menn i musikkbransjen. I selskapet Unit Management har han artister som Morten Abel, Briskeby og Bertine Zetlitz. Kristiansanderen har i flere år sittet på rettighetene til salg av såkalt merchandise under Quart (t-skjorter m.m), men de fleste kjenner ham nok best som en av kronprinsparets mest fortrolige venner. Cathrine Aanensen har i en årrekke vært leid inn av Quartfestivalen for å administrere den kommersielle salgsbiten.Trioen vil eie 33,3 prosent hver i firmaet og startkapitalen er på 100.000 kroner. Målet med firmaet er imidlertid betydelig større enn kommersielt salg kun én uke i juli. - På sikt er det helt klart et mål å levere lignende tjenester til flere festivaler. Kanskje kan dette bli et firma på helårsbasis. Og når Quarts avtale med sponsorselskapet ConCom løper ut i 2006 kan kanskje vi være en aktuell samarbeidspartener, sier Asbjørn Uppstad. Det som allerede er klart er at Radiator AS (dersom dette navnet blir godkjent i Brønnøysund) skal administrere matboder, salgsboder, merchandise samt lokalt annonsesalg for årets Quartfestival. Det forhandles nå om rettighetsbeløpet selskapet må betale til Quart for også å sikre seg salg fra ølbodene. Eies av Quart?

Fædrelandsvennen er imidlertid kjent med at det allerede murres i krokene over at Quart nok en gang overlater kommersielt salg til et utenforstående selskap. Samtidig bedyrer Uppstad at han og de andre ønsker Quart inn i selskapet som hovedeier på litt sikt.- Det lokale næringsliv vil også bli invitert inn på eiersiden, sier Uppstad. Ifølge styreleder Magne Aasheim Knudsen er avtalen med Radiator AS ettårig. Han antyder også at festivalen selv kan komme til å ta hånd om salget fra neste høst.- Har dere fått tilbud fra andre selskaper som vil gjøre jobben?- Vi har mange muligheter og vi gjør hele tiden en fortløpende vurdering av eventuelle nye avtaler, sier Knudsen. - Du svarte ikke på spørsmålet. Har andre aktører vært på banen?- Det har vært andre aktuelle, ja, sier Knudsen.- Hvem da?- Jeg vil ikke si noe mer om det. Det jeg kan si er at vi hele tiden jakter på avtaler som gir oss liten risiko, og mest mulig inntekter, sier Aasheim Knudsen. Det er ennå ikke avklart hvem som skal besørge salg fra en eventuell restaurant i Salamanderparken.