— Det eneste plateselskapet hjalp oss med, var en minibuss, sier gitarist og vokalist Jim Adkins, i ettertid en lykkelig mann over bruddet med ett av bransjens mange råtne epler.

Jimmy Eat World nektet nemlig å bukke under, laget sitt eget selskap, og satte opp sin egen debutturné i Europa.

— Det var en befrielse å kunne gjøre ting på egenhånd. Vi ble tvunget til å gjøre en innsats, og fikk på den måten direkte kontakt med alle aktører som hadde genuin interesse av bandet vårt. På den måten fikk vi dedikerte fans og ekte venner, fortsetter Adkins.

Og legger til:

— Vi tenkte som et indieband. Hvis ikke plateselskapet støtter oss, så skal skal vi sørge for å skaffe oss nok fans som gjør det.

Nå har ti års slit begynt å betale seg Big Time for Jimmy Eat World. I år har de turnert USA med Quart-gigantene Green Day, og da Jimmy Eat World satte seg fore å spise Storbritannia, ble de belønnet med et uhyre sultent publikum. Samtlige konserter var utsolgte lenge før amerikanerne satte sine bein på britisk jord.

Etter en rekke utgivelser på forskjellige labeler og turnering med Weezer og Tenacious D., kom det store gjennombruddet med MTV-hiten The Middle i 2002. Festivalsjef Toffen Gunnufsen har ikke sett Jimmy Eat World på scenen, men rapportene fra agenter og kontakter er såpass overveldende at Toffen tør dele ut en garantilapp.

— Jimmy Eat World skal i følge rapportene være utrolig bra live. Dessuten vet jeg at bandet har utrolig dedikerte tilhengere. Jeg tror det er mange som setter pris på at vi har hentet dem til Norge. Her snakker vi pop-punk som svinger skikkelig, sier Gunnufsen

Dermed er det duket for flere timer høyoktanrock i kveld; Skambankt, Kaiser Chiefs, Block Party, Jimmy Eat World og Green Day. Husk ørepropper!