Interessen for dataspill vokser med eksplosjonsartet fart, og i år er det ventet rundt 80 000 deltakere på messen, mot fjorårets 60 000. Messen foregår i 5 haller fordelt på totalt 50 000 kvadratmeter, og det er påmeldt over 400 utstillere fra 87 forskjellige land, som sammen kommer til å presentere over 1000 kommende spill.

Mange beskriver årets messe som den mest spennende på lenge. Det forventes at utviklerne av de tre store TV-spillsystemene, Playstation, Xbox og Gamecube, vil vise frem hva de har planlagt for morgendagens spillkonsoller. Microsoft fikk det første stikket, da de valgte å vise frem den nye Xbox 360 for første gang allerede i går, i et program på MTV.

Sonys nye Playstation vites det foreløpig mindre om, men de fleste antar at denne er et stykke lenger unna lansering enn Xbox 360. Nintendos nye konsoll har fått arbeidstittelen Revolution, og selskapet har tidligere sagt at den kommer til å revolusjonere hvordan man spiller.

Spennende spillhøst

Selv om det knyttes størst forventninger til de nye spillkonsollene og spillene som vil bli tilgjengelige til disse, er det også mange nye spill det er verdt å legge merke til.

Will Wright, mannen bak verdens største spillsuksess, The Sims, leder utviklingen av Spore. Denne gangen skal spilleren skape livet fra universets begynnelse, og skal vi tro utgiveren Electronic Arts, kommer dette til å bli et spill vi ikke har sett maken til noen gang.

Electronic Arts kommer også snart med et spill basert på Gudfaren-filmene. Regissør Francis Ford Coppola selv har gitt prosjektet en heller kald mottakelse, men det skal likevel bli spennende å se hva utviklerne har fått ut av Corleone-familiens historie.

Den populære rapperen og forhenværende kokain-pusheren 50 Cent slenger seg også inn i kappløpet om spillkronene med Bulletproof, og skal vi tro trailerne som finnes på nettet, blir dette temmelig hardkokte saker, med 50 selv i hovedrollen som slemming.

Et annet spill det knytter seg store forventninger til er The Movies. Utvikleren Lionhead, med den kjente spillutvikleren Peter Molyneux i spissen (med spill som Black & White og Fable under beltet), er snart klare med dette spillet, der du skal styre et filmstudio og gjøre ditt beste for å lage en kassasuksess.

Aftenposten er på plass på E3 i Los Angeles, og kommer med oppdateringer hele neste uke.

En oversikt over alle spillene som vises frem på E3 i år finner du på http://www.aftenposten.no/nyheter/nett/spill/

TORE SAND