Denne gangen dreier det seg om spennende, lokale bygninger, som har en spesiell betydning eller plass i folks bevissthet.

Århundrets byggverk på Agder skal kåres.

Dette er på ingen måte en arkitektkonkurranse, men et forsøk på å få frem byggverk som betyr noe for folk flest.

— Bygninger som vi er glade i eller stolte over å vise frem, eller bygg som har en viktig samfunnsfunksjon, sier prosjektleder Tor Solvang.

På Sørlandet har en jury vært i sving og nominert, alt fra kulturhus til industribygg og hytte i Blindleia.

— Spennet er stort. Sørlendingene må på banen innen 6. juli og stemme frem det bygget i landsdelen vår vi mener bør gå videre til den nasjonale kåringen, sier Solvang, på vegne av Byggenæringens Landsforbund (BNL) som står bak kåringen.

Sørlandsjuryen har bestått av fylkeskultursjef Per Nordstrøm, arkitekt og konservator, Aase Bessesen, byarkitekt Ernst Aukland, regiondirektør Egil Lunden, Kruse Smith, daglig leder Jan Lindland, Stærk & Co og arkitekt Geir Andersen fra Arkitektforeningen.

I slutten av august går den lokale vinneren videre til den nasjonale finalen og vinnerprosjektet offentliggjøres under åpningen av «Bygg Reis Deg» 27. september.

Slik stemmer du - innen 6. juli:

E-post til: firmapost@bygg.nomerkes fylke og byggverkets navn, gjerne med en begrunnelse. Husk avsenders navn med telefonnummer.

Sms : Skriv «BD fylket navn på byggverket» og send til 1985.