Green Carnation

Sted: Markens nede

Tid: Søndag kl 2200

Green Carnation spilte nylig inn ny plate i Marseille i Frankrike, og på Markens uroppfører de store deler av materialet i Kristiansand. Konserten blir akustisk, men likevel med mesteparten av bandet til stede på scenen. Kjetil Nordhus bidrar med sang. Han håper flere enn bare metallfansen finner veien denne gangen.

Capoeira

Sted: Samsen

Tid: Fredag kl 1900

Capoeira er en brasiliansk kampsport. Den ble oppfunnet av slaver som ikke fikk lov å trene kampsport, og som derfor kamuflerte den som dans. Grup pa Capoeira na Neva fra Oslo har vært på Samsen tidligere og imponert med styrke, spenst og smidighet. Arrangementet er i forbindelse med «Sørlandet i verden».

Høstkonsert med Kristiansand Postorkester.

Sted: Søgne Gamle Prestegård.

Tid: Lørdag kl 1600.

Postorkesterets årlige høstkonsert med solisten Jens Olai Justvik. Trio 1919 deltar også, i tillegg til koret Poste Restante. Trompetist Paul Terracini framfører «Karneval i Venedig».

Ikke mindre spennende blir nok urframførelsen av Stig Nordhagens «Skjærgårdsvariasjoner.

Ritas Lolitas tiårsjubileum.

Sted: Havana Etcetera

Tid: Fredag kl 2100

Det populære lokalbandet Ritas Lolitas feirer ti års eksistens med stor konsert og utgivelse av tre spors CD pluss DVD. Med 70 låter på repertoaret kan Ritas Lolitas holde det gående så lenge de vil. Special Guest Appearance: Gunnar «Keith» Sjursø, Tor Einar «Daumann» Jacobsen og Andreas Hall Torgersen.

«Hurra for Andersen»

Sted: Agder Teater

Tid: Fredag kl. 1730 og 2030

Lørdag kl 1730 og 2030

Søndag kl. 1500 og 1730

Rune Andersen fortsetter sitt seierstog som profet i egen by. Alle helgens forestillinger er utsolgt, men du kan jo stille opp og håpe på å kapre en uavhentet billett en halv time før showet.

«Transport» med Superdalang

Sted: Agder Teater.

Tid: fredag, lørdag

og søndag klokka 1900

Superdalang består av Tony Valberg, Morten Liene og Jan Bang. Mens sistnevnte har skrevet musikken, står de andre to for scenefremførelsen.

– Det tar utgangspunkt i en drosjetur, før det tar helt av med masse action, sier Valberg. Stykket er bygget på Dante Alighieris «Den guddommelige komedie», og varer i cirka en time.

Global Battle of Bands

Sted: Markens

Tid: fredag kl 1900

Ti band er foreløpig påmeldt til dette verdensmesterskapet i rock som foregår i 16 land. Kveldens vinner går til norgesfinalen i Oslo 31. oktober.