KRISTIANSAND: Maria Arredondo stakk av med 29 prosent av stemmene og danket ut både Erik Faber, Alejandro Fuentes og sambygdingen Jorun Stiansen på målstreken.

— Denne prisen skal jeg ta med meg videre. Det er gøy å ta den med seg fra hjembyen og jeg er veldig stolt av den. Prisen skal få en hedersplass i leiligheten min, lover en fornøyd Maria Arredondo (20).

Fædrelandsvennens lesere har kåret Vennesla-jenta til årets popstjerne på Sørlandet. Det er hun svært overrasket over.

— Jeg hadde virkelig ikke forventet at jeg ville vinne denne kåringen. Spesielt siden det var to Idol-finalister med. Folk er jo så vant til å stemme på dem, sier Maria før hun setter i gang med å åpne gaven som følger med prisen.

Herlig fred!

— Herlig fred. Tuller du med meg? Hvem sin idé var dette? Tusen hjertelig takk, sier en glad Maria Arredondo etter å ha pakket opp gavekortet på hudpleie.

— Dette skal jeg nyte og jeg skal dra og gjøre det neste uke. Jeg har vært på slikt en gang før og da sovnet jeg i alle fall. Herlig fred hvor heldig jeg er!

Maria Arredondo har lagt en bra måned bak seg. Albumet «Min Jul» har solgt godt over 50.000 og hun nyter nå en velfortjent juleferie hjemme hos familien i Eikelandsdalen i Vennesla. Der skal hun bli helt fram til 6. januar.

— Jeg har aldri hatt så lang tid hjemme noen gang. Hovedfokuset nå er å tilbringe kvalitetstid sammen med familien. Jeg har jo fire småbrødre å være sammen med også og det er gøy å følge med på hvordan de forandrer seg, sier Maria.

Hekta på «Buzz»

Julen så langt har gått med til tradisjonell julefeiring, familiemiddager og spilling av «Buzz» på Playstation.

— Jeg liker egentlig ikke playstation, men «Buzz» er kjempegøy. Det er en type musikkquiz som minner litt om «Jeopardy», forklarer Maria og fortsetter:

— Jeg har blitt helt hektet på spillet, men er en så utrolig dårlig taper. Det er forresten minstebroren min også, så vi to må alltid være på lag.

Å bli kåret til årets popstjerne 2005 ble en ekstra julegave for Maria som også har fått mye annet fint.

— Den aller fineste gaven er et heklet håndlaget sjal som jeg fikk av ei venninne. Ellers har jeg sagt til familien min at jeg ønsket meg Sudoku og har fått omtrent alt der. Ikke visste jeg at det fantes Sudoku på dvd og gameboy, sier Maria som også fikk discman, øretelefoner og et bilde i julepresanger.

Drømmer om teater

Snart er det nyttårsaften og som folk flest har Maria flere nyttårsforsetter som skal følges opp. Tirsdag laget hun faktisk en plan over hva 2006 skal inneholde, og hun røper deler av den for Fædrelandsvennen:

— Jeg skal gjøre en skummel ting, en engasjerende ting og en ting som gir meg et avbrekk fra musikken, forklarer Maria og utdyper:

— Den skumle tingen blir mest sannsynlig å begynne med teater. Det har jeg aldri prøvd før og jeg tror det kan hjelpe meg som artist. Musikken kan være ganske altoppslukende så for å få et lite avbrekk skal jeg passe Nicklas (1), sønnen til Kristin og Trond Fjellmann to dager i uka. (Marias managere red.anm).

Det er med andre ord ei jente med mange jern i ilden som snart tar fatt på 2006 i Oslo. Men hvordan står det til på kjærestefronten?

— Nei, det er dårlig. Jeg har ikke hatt noen kjæreste på flere år. Egentlig har jeg satt av noen år hvor jeg skal fokusere på musikken, men det er klart, hvis jeg hadde truffet en jeg ville vært kjæreste med, sier jeg ikke nei takk, ler Maria, årets popstjerne på Sørlandet.