KRISTIANSAND: — Tidligere har vi vært veldig fokusert på Quartfestivalen, men i år kommer vi til å være til stede på flere festivaler. Det betyr at vi må prioritere ressursene, sier kanalsjef i P3, Marius Lillelien.

Han avviser at nedtrappingen kommer som følge av fjorårets debatt, der P3 og NRK ble kritisert for å ha for tette bånd til Quart. NRK-medarbeiderne Kristoffer Schau og Espen Thoresens roller som pressesjefer i festivalen ble såpass vanskelig å svelge for enkelte at saken havnet i Kringkastingsrådet.

— Dette har ikke kommet som noe direktiv. Det handler om at vi ønsker å være til stede på flere festivaler i sommer, sier Lillelien.

Det er allerede klart at de to radiolegendene Are & Odin ikke vil ha daglige show fra Gravana. P3 vil ikke erstatte de to gale trønderne med en annen showsending.

— Vi kommer til å legge betydelig fokus på å formidle musikken live fra Odderøya. Dette for å gi alle som ikke er i Kristiansand en følelse av å være til stede på festivalen. Showsendingene fra Gravane er mest moro for de som er til stede, sier Lillelien.

P3 skal sende fra både Øyafestivalen, Roskilde, Hultsfred, og Storåsfestivalen i sommer. Radiokanalen vil øke sin satsing på Øyafestivalen noe, mens de får hjelp fra sine svenske og danske kolleger fra Roskilde og Hultsfred.

— At vi sender færre folk til Quart i år har ingenting med programmet å gjøre, det er i hvert fall helt sikkert. Programmet er også i år utrolig imponerende, sier Marius Lillelien. Øivind holthe