Så selv om spillet har vært ute en stund, fortjener det en anmeldelse. Dette er nemlig bra greier.

Nok en gang tar du på deg rollen som Cortez, en hardbarket soldat som ikke bare likner på Riddick, men har noe av den samme mørke humoren også. Menneskeheten står i fare for å bli utryddet av Time Splitters, en fiendtlig rase fra det ytre rom. Cortez må reise i tiden for å ta knekken på skurkene, og i løpet av spillet reiser du til en rekke forskjellige tidsepoker. Du kommer blant annet tilbake til 60-tallet, der du møter superagenten Harry Tipper, en skikkelig groovy kar. 90-tallet er også med, og her må du ta deg av et hus fullt av zombier og det som verre er. Alle tidsepokene har sin egen stil og suger deg inn i handlingen.

Future Perfect gir deg få pusterom, det skjer hele tiden noe nytt, og du lurer stadig på hva som venter bak neste sving. Utviklerne har også gjort en morsom tvist på paradoksene forbundet med tidsreiser. I hvert av oppdragene møter du en versjon av deg selv på et senere tidspunkt (ja, det er helt absurd). Du må hjelpe den andre Cortez med å komme seg videre, og litt etter at dere har skilt lag, møter du den første versjonen av deg selv, som du nettopp har spilt, og må spille gjennom den samme delen av historien som den andre Cortez.

Du kan fremdeles ikke hoppe med Cortez, noe enkelte kanskje synes er litt rart. Og mangelen på spenst blir utvilsomt et irriterende moment i spill som Killzone, der du blir stående å jokke på selv de minste hindringer. Men i Future Perfect løper du fint bortover selv om det ligger noe i veien, og det at du må holde deg på bakken bidrar også til å drive handlingen fortere fremover, da det sjelden er noen tvil om hvor du skal gå. Er det en avsats et sted, så kommer du ikke opp, ikke noe å lure på.

Spillet ser meget bra ut, og billedfrekvensen er oppsiktsvekkende jevn, selv på Playstation 2. På Xbox er det nok noen spill i genren som befinner seg en divisjon over, men på PS2 er dette et av de absolutt beste førstepersonsactionspillene så langt.

TORE SAND

_Time Spiltters:

Future Perfect

Namco

Genre: Førstepersonsaction

Aldersgrense: 18

Plattformer: Playstation 2, Xbox, Gamecube_