KRISTIANSAND: — Nå skal jeg hjem. Der skal jeg sette meg i sola og kose meg med boka. Det er vel kanskje litt tidlig for en pils, men det kommer vel utover dagen, sa Angjerd Munksgaard (28).

Hun er i den litt eldre lesergruppen til J.K. Rowlings suksesserie om Harry Potter.

— Forfatteren har skapt en helt fantastisk reise i et utrolig univers. Å være med på den reisen er like viktig for voksne som for barn, mener hun.

«Harry Potter and the Half-Blood Prince» er ventet å slå alle rekorder og bli verdens raskest selgende bok.

20 på 10 minutt

Det kunne man merke hos Markens Interbok lørdag formiddag. I løpet av de ti første minuttene butikken var åpen ble 20 eksemplarer av J.K. Rowlings bestselger revet bort.

— Ingen andre bøker kan sammenlignes når det gjelder interesse utgivelsesdagen, sier ekspeditør Åse Marit Birting.

— Mange har gått og ventet på denne dagen i lange tider, og har hatt nedtelling helt siden de fikk vite når boka skulle komme, forteller Birting videre.

Leses med andakt

Verden over hadde mange bokhandlere nattåpent slik at de ivrigste Harry-tilhengerne kunne sikre seg boken på slaget 01.00, da boken ble frigitt natt til lørdag.

Og man må vel kunne kalle Angjerd Munksgaard en tilhenger. Hun forteller at boka skal leses med andakt.

— Ikke noe skumlesing her i gården. Jeg skal kose meg med boka slik at jeg får med meg alle viktige detaljer, sier hun med forventning i stemmen.

PS!

Først i november kommer den norske oversettelsen av «Harry Potter and the Half-Blood Prince». I Norge selges boka foreløpig kun på originalspråket engelsk.