Brave er en liten indianer som vil bli sjaman. Læremesteren hans gir ham små prøver han må bestå, og til å begynne med går det ganske rolig for seg. Men plutselig blir landsbyen til Brave angrepet av demoner, og læremesteren blir drept. Lille Brave bestemmer seg for å ta skjeen i egen hånd, og legger ut på søken etter Åndedanseren, den eneste sjamanen som er mektig nok til å ta knekken på ondskapen.

På veien må du løse mange forskjellige oppgaver, du må kjøre nedover fossefall i kano, løpe hinderløyper med stinkdyr og kanin, kontrollere en svær magisk bjørn, lære deg dyrelyder, lese hulemalerier og masse annet. Du har en liten tomahawk du klasker til skurker med, og hvis motstanderne blir for tøffe, har du pil og bue til rådighet. Du må stadig hoppe over svære avgrunner i fantasifulle landskaper, og passe på å ikke falle ned.

Brave er ganske lett å sette seg inn i og spille, og egner seg godt for barn. Det er kanskje ikke så nyskapende, men det er skikkelig gjennomført, med nydelig grafikk, fin lyd, god variasjon, nærmest perfekt kontroll og et kamera som stort sett plasserer seg der du vil ha det. Du blir aldri stående og lure på hva du skal gjøre, og det er fin flyt i spillet. Du detter heller aldri ned steder du var sikker på at du skulle klare å hoppe over, noe som ofte er tilfellet i denne typen spill.

Er du ute etter et spill med litt action for de minste, er Brave et supert alternativ.

TORE SAND

Brave: The Search for Spirit Dancer

Sony

Sjanger: Actioneventyr

Plattformer: Kun Playstation 2