For noen år siden kom Conkers Bad Fur Day til Nintendo 64. Det kom på slutten av konsollens levetid og var et friskt pust, og ikke så lite overraskende til Nintendo å være. Her fikk du grisehumor med en søt, liten pelsdott i hovedrollen og alle som spilte holdt på å le seg i hjel. Masse ironiske referanser til film var det også, så alle cineaster kunne klaske seg på låret og storkose seg med å kjenne igjen one-linere fra filmer som The Matrix og Redd menig Ryan.

Nå er Conker tilbake, men hvis du tror dette er en oppfølger må du tro om igjen. Det er faktisk akkurat det samme spillet, men med helt ny grafikkmotor, forbedret spillbarhet og ikke minst støtte for Xbox Live.

Og det er faktisk nesten like morsomt ennå. Spillbarheten derimot, er fremdeles ikke helt topp. Man har fikset på det meste som var galt, men ikke nok. Fremdeles er det vanskelig å treffe riktig når du skal hoppe over avgrunner, og kamera plasserer seg fremdeles av og til på helt galt sted. Kampscenene i første del av spillet er heller ikke så engasjerende, og føles litt som et pliktløp. Og av og til er det mildt sagt ikke helt enkelt å skjønne hva du skal foreta deg.

Men et stykke ut endrer spillet seg til en mer actionpreget opplevelse, som er mye bedre enn den litt halvhjertede plattformdelen til å begynne med. Her gjelder det å skyte ned nazist-teddybjørner med et arsenal av våpen, og det er skikkelig gøy.

Helt nytt er imidlertid støtten for Xbox Live. Nå kan du spille Conker mot en haug av venner eller uvenner på nettet. Du velger om du vil spille de snille ekornene eller de onde Tediz, og så braker slagene løs. Du har en rekke forskjellige spillvarianter å velge mellom, og det er flatt jern fra første stund. Det er litt vanskelig å sette seg inn i til å begynne med, men etter hvert går det som en drøm. Egentlig ikke så nyskapende, men litt mer moro enn konkurrentene, takket være det sprø persongalleriet.

Conker Live and Reloaded faller litt mellom to stoler. Finpussen er ikke bra nok til at gamle Conker-spillere vil spille det om igjen. Av samme grunn vil nok plattformentusiaster velge andre spill, og actionfans vil nok rive seg i håret av frustrasjon de første timene. Liker du derimot å spille mot andre på nettet, og har lyst på en annerledes Live-opplevelse, er dette spillet for deg.

TORE SAND

Conker Live and Reloaded

Xbox

Rare/Microsoft

Genre: Plattform/Actionskytespill

Plattformer: Kun Xbox