Det har snart gått en uke siden kalenderen «Jul i Tøyengata» med adresse Oslo øst haddet premiere på TVNorge. Om serien er en suksess, er ennå ikke avgjort.

Anmelderne rullet få prikker på terningen, men serien ga likevel seerrekord. Hele 432.000 benket seg 1. desember for å se julekalenderen til Zahid Ali.

For travel for tv

Trafikken i selve Tøyengata, kan ikke skryte av like store besøkstall på en vanlig formiddag. Her er heller ingen skomaker. Halal-kjøtt, bugnende grønnsaksdisker og krims-krams-butikker dominerer gatebildet.

Til felles har folk i Tøyengata at de ikke er så opptatt av julekalenderen med det lånte gatenavnet.

-Zahid Ali? Nei, han ser vi ikke på. Vi har for mye å gjøre, sier en godt voksen mann og haster videre.

Flere kunder

Litt lenger nede i gaten finner vi en butikk med imponerende utvalg stoffer i alle farger og mønstre. Familiebutikken selger også glitrende smykker til store og små anledninger.

Bak disken står to av familiens unge menn som har sitt eget syn på den nyvunnende oppmerksomheten.

-Jeg tror nordmenn blir nysgjerrige på Tøyengata, og forhåpentligvis kommer de hit og handler, ler Awais Aslam som planlegger å henge opp skilt i vinduene. Merket med

«Velkommen til Jul i Tøyengata».

Da vi møtte mannen bak julekalenderen, Zahid Ali, før premieren var komikeren oppriktig nervøs for hva folk ville synes om humoren i årets julekalender på TVNorge.

— Jeg får ingen reaksjoner, for jeg er mørk i huden. Hadde en nordmann laget dette, ville han blitt lynsjet, sa han tidligere i høst.

På Grønland tar Awais Aslam det hele med stor ro.

-Zahid Ali er litt frekk, og noen sier han går over streken, men jeg liker det.

Tid for å feire

Grønland har det siste året opplevd mye oppussing. Flere og flere finner veien til det unike vareutvalget og restaurantene med andre krydder på menyen enn oregano.

Julekalenderen med den små-frekke undertonen kan nå bidra til at Tøyengata får en ny vår.

-Dette skal vi feire!, konluderer Awais Aslam.

Se videoen fra Tøyengata her!