– Pappa sier at jeg er sta. Det er staheten som har drevet meg. Du trenger virkelig fighterspirit her nede. Det tar enormt lang tid å bli kjent med de rette folkene. Den første tiden levde jeg fra måned til måned. En gang var jeg så sliten at jeg kastet opp blod, sier Margrethe.

Nå har hun endelig fått en fot innenfor i bransjen. Jenta fra Flekkerøy har inngått et samarbeid med Aaron Green. Han har jobbet i filmbransjen i tolv år, og har blant annet vært ansvarlig for filmmusikken til «Oceans Eleven» og «Collateral». Totalt har han lydansvarlig i mer en seksti filmer. Mannen er også kjempebegeistret for norsk musikk.

Opp i otta

Sammen med Green har Margrethe startet musikkbiblioteket Music On Demand (Mod). Gjennom selskapet ønsker hun å selge norsk musikk til film, TV og reklamebransjen. I det siste har jenta solgt to låter laget av nordmannen Magnus Beite. I Norge står han blant annet bak musikken til virkelighetsserien 10A på TV2. – Å få med en sang i en film gir artister mye oppmerksomhet. Det gjør det lettere å få platekontrakt, sier en litt trøtt Margrethe.

Klokken er nemlig nærmere tolv om natten i Los Angeles når Fædrelandsvennen snakker med henne på mobiltelefon.

– Jeg sto opp grytidlig hele forrige uke. Hver dag var det opp klokken fem for å ringe artister og platestudioer i Norge. Deretter jobbet jeg på Mod-kontoret i Santa Clarita like utenfor Los Angeles til syv-åtte om kvelden.

Drømmen er Malibu

Jenta klager likevel ikke. Endelig er to og et halvt års slit i ferd med å betale seg. Det første året jobbet hun på restaurant og i resepsjon på kvelden for å få endene til å møtes. Dagene gikk med til å skaffe seg bekjentskaper og kontakter i bransjen. I tillegg jobbet hun som agent for et par norske artister. Margrethe har blant annet hatt komiker og artist Kristian Valen i sin private stall en god stund. D’Sound og Babelfish er i Mod-stallen. Mod får også musikere og musikk fra studioet StarGate og SunKing i Trondheim.

Margrethe drømmer ikke om å bli stjerne selv. Hun nøyer seg med å synge i et gospelkor i Los Angeles.

– Det er så mange som er flinkere enn meg, og det er de jeg skal hjelpe. Jeg synes norsk musikk har vært nedskrytt i verdenssammenheng. Bortsett fra A-ha og Lene Marlin få blitt kjent internasjonalt. Jeg synes ikke nordmenn har vært flinke nok til å komme seg ut i verden.

For tiden leier Margrethe en ettroms på Santa Monica Beach. Hvis hun blir rik noen gang er drømmen eget hus i Malibu og leilighet i Oslo.

– Dessuten skal jeg ha muligheten til å fly vennene mine over når de ønsker det, humrer hun.

Vil møte Clooney

Margrethe har alltid hatt lyst til å jobbe med musikk i Los Angeles. Det har vært en drøm helt siden hun som liten jente sang i jentekoret på Flekkerøy. Etter å ha dirigert ungdomskoret tilReflex i fem år, gjorde hun drømmen til virkelighet og reiste over Atlanterhavet.

– Å få kontakter her nede tar kjempelang tid. Man må ta tiden til hjelp og aldri, aldri gi opp. Det er alltid noen som kjenner noen, sier Margrethe.

Aaron Green kjenner blant annet skuespiller George Clooney godt, noe Margrethe er fullstendig klar over.

– Det hadde vært så kult å treffe Clooney. Mannen er jo utrolig kjekk. Jeg har spurt Aaron om han ikke kan fikse det slik at vi møtes på et felles arrangement snart, ler Margrethe Wam Fjell.