REGNVÆR: Litt dårlig vær satte en bismak på åpningen av Sommer på torvet. Men fest ble det likevel. Foto: Kjartan Bjelland
LEDIGE PLASSER: Det dårlige været gjorde at teltet ikke var fullt da Playmood spilte opp kl 1900 torsdag kveld. Men utover kvelden steg besøket. Arrangementsansvarlig Henning Vestavik anlo at 1500 mennesker hadde tatt turen innom torvet og restaurantene rundt. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" er et utvannet uttrykk. Men det passet likevel godt på årets første Sommer på Torvet, som ble arrangert i kveld. Til tross for tunge, grå skyver, tretten sure grader og et jevnt regnvær, ble det fest på Torvet.

Se flere bilder øverst i saken!

— Det ville vært bedre med sol, men det er god stemning til tross for regnet. Det blir bedre utover kvelden, når bandet begynner, sier servitør Henriette Hultmann i det Playmood gjør seg klar på scenen.

Det er fire av restaurantene rundt Nedre Torv som har gått sammen for å lage Sommer på Torvet, som i år arrangeres for sjette gang. Et stort partytelt var satt opp for å sørge for at ikke ølet skulle bli lettøl før glasset var tomt. Arrangementsansvarlig Henning Vestavik hos Jonas B. Gundersen er optimist, tross litt lett nedbør.

Håpte på penvær

TOM UTENFOR TELTET: Henriette Hultmann serverte øl under den første Sommer på torvet. Men stort sett til folk under det hvite partyteltet. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi hadde håpet på bedre vær, men stemningen er upåklagelig, sier Vestavik.- Vi har etablert oss, men søker stadig å gjøre torvfesten bedre, legger han til.

Sommersesongen er viktig for restaurantene i Kristiansand, og sammen med Fiskebrygga har nedre torv blitt et tyngdepunkt i bransjen, i hvert fall i løpet av sommermånedene.

— Sommer på Torvet er for oss som Sabeltann er for Dyreparken. Og det er vanvittig gøyalt for oss. Alle gleder seg til disse åtte ukene med fullt trøkk, sier Vestavik.

1500 mennesker

Men fullt trøkk var det ikke denne torsdagen. Anslagsvis 1500 mennesker har tatt turen til årets første sommerfest, og det merkes når salgstallene skal summeres.

— I dag går vi nok "break-even", hvis vi er heldige, sier Vestavik.

- Hvor mye omsetter dere for da?

— På de beste dagene kan vi omsette for over en million kroner totalt på alle restaurantene, men ikke på en dag som i dag, sier restauranteieren.Nytt av året er at Playmood og de tidligere Sommer på Torvet-favorittene i Radiojam deler på å stå på scenen. Først ut var gjengen i Playmood, med vokalistene Jan Smith og Aase Helene Røinaas, som satte standarden med "Let Me Entertain You" av Robbie Williams.

— Det er veldig gøy å være i gang. Sommeren kom plutselig, men det er moro å stå på scenen. Til tross for dårlig vær, var det god stemning. Og det er gøy at vi kan bidra til det, sier Røinaas.

- Ganske ulike band

- Hva tenker dere om det å dele på spillejobben med Radiojam?

— Det er utelukkende positivt. For oss, for Radiojam og for publikum. Mange savnet Radiojam i fjor, samtidig som vi fikk nye fans. Nå får publikum variasjon, for vi er to ganske ulike band, sier vokalisten, og legger til at hun tror Radiojam er enige i hennes vurderinger.

Og selv om været var som det var, så brydde ikke artistene seg for mye om det. Kanskje ikke så rart, siden de uansett står under tak på scenen.

— Men det overrasker meg hvor lett publikum tok på regnet. Og stemningen smitter over på oss, sier Røinaas.