KRISTIANSAND: "Heisann. Ville bare informere dere om at det i kveld (tirsdag 30/7) satt det en mann midt i sal 1, foran meg og min familie, og røkte sin elektriske røyk gjennom HELE wolverine filmen! Og selv om det ikke luktet røyk, så var det masse røyk, akkurat som fra en ekte røyk, og tuppen av sigaretten var lysende turkis. Så utrolig irriterende! Var jo som om noen hadde tent et bål foran oss. Distraherende var det også :-( "

Færre klager

Kinodirektør Petter Benestad understreker at klager av denne typen er et uvanlig tilfelle for Fønix. Likevel mottar kinoen innimellom klager fra et stadig mer kravstort publikum.

— Vi får veldig lite klager generelt, det hører til sjeldenhetene. Men av og til kommer det noen, sier Benestad.

KLAGER: Fønix Kino i Kristiansand mottar færre klager nå enn tidligere. Men innimellom får de klager på lyd, temperatur og kø. I tillegg til noen mer uvanlige tilfeller. Foto: Sondre Steen Holvik

Han mener også at kinoen mottar færre klager nå enn de gjorde før. Både skriftlig og muntlig.

— Før var det en del som klagde på for høy eller for lav lyd. Det hender også enda, men svært sjeldent. Vi mottar faktisk en del positive tilbakemeldinger på lyden, spesielt i sal 1. — Varierer lyden fra sal til sal, og fra film til film?

— Lydbildet vil selvfølgelig variere fra film til film. Noen filmer har mer action, og dermed mer lyd. Det skal jo gjenspeile virkeligheten, forklarer han.

Lengre sekvens på strippeklubb

Kinoen mottar i tillegg en del klager på kø, og på temperaturen inne i salene. Men også slike brev har Fønix mottatt:

STRIPPESCENE: Filmen The Internship med Owen Wilson og Vince Vaughn har skapt reaksjon på grunn av fyll, banning og en lengre strippesekvens. Foto: Filmweb

"Hei! Forrige fredag skulle jeg og min snart 11 år gamle sønn på kino. Vi gledet oss til en hyggelig opplevelse og se en god film sammen. Bestilte billetter til The Internship som har 7-årsgrense. Jeg ble raskt skuffet og etterhvert sjokkert over denne aldersgrensen, da det var veldig mye banning, full festing med høy grad av fyll, men det verste var en lengre sekvens på en strippeklubb!!! Måtte da holde for øynene til min sønn.... Er klar over at det ikke er dere som setter aldersgrense på filmer, men ønsker likevel å gi tilbakemeling da jeg syns det er trist å vise slike scener til barn. Hva hvis jeg hadde tatt med min 8-år gamle sønn også? Da hadde vi måttet gå.... Så det ble dessverre en skuffende opplevelse."

Respektløs voksen mann

Noen publikummere ønsker også vakter med lommelykt inni salene:

"Finnes det noen måte å få hjelp til å få en person som ikke vil slutte å plage oss andre til å slutte med det? Har vært på kino i utlandet og da står det av og til folk inni salen med lommelykt å passer på at folk oppfører seg.. Men hvor får man tak i hjelp hos dere? Har dere noe når man kan sende en melding til for å få direkte hjelp? Går en del på kino og har opplevd en del rare ting, men ikke noe som har vart gjennom hele filmen, og ikke av en voksen mann på en såååå utrolig respektløst måte. Kjenner jeg er irritert ennå.. Sukk."

Kinodirektør Benestad forteller at de alltid svarer på slike klager og prøver å forklare årsaken.

— Vi prøver å forklare hvorfor dette er slik det er. Og så lover vi at noe slikt ikke skal skje igjen neste gang.