KRISTIANSAND: — Jeg ser fram til konserten. Jeg har alltid elsket Norge, sier Johnny Logan.

Eller "Mr. Eurovision", som han også kalles. Kallenavnet han har fått etter å ha vunnet den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen totalt tre ganger. En som artist, en som låtskriver og en gang som artist med egenskrevet låt.

— Eurovision har betydd mye for meg. Suksessen der ga meg muligheten til å etablere meg som artist. Og jeg har lært mye gjennom det og gjennom alle landene jeg har besøkt, sier Logan.

- Litt "X Factor"

Han er ikke noe til overs for det Grand Prix-sirkuset har utviklet seg til å bli.

— De skandinaviske landene har fremdeles samme tanke om hva sangkonkurransen er, der de arrangerer egne landsfinaler. Men mye av Eurovision har blitt litt "X Factor" for meg, sier iren.

Johnny Logan var uheldig, og fikk knekt kofferten under reisen til Kristiansand. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Er du ferdig med Eurovision?- Jeg har lært en ting. Jeg er aldri ferdig med noe, før det er ferdig med meg.

Dark Season-debut

Lørdag spiller Logan på Dark Season for første gang. 59-åringen kjente ikke til festivalen før han ble hentet inn som erstatter for headlineren Nazareth, som måtte trekke seg grunnet sykdom. Men iren mener festivalen, som skal være et lyspunkt i en mørk årstid, høres ut som en god idé.

— Hvordan vil du forklare populariteten din i Norge?- Jeg prøver ikke å forklare den, jeg nyter den. Da jeg var ung tok jeg gjerne suksessen for gitt. Jeg har blitt mer takknemlig ettersom jeg har blitt eldre, sier han.

Norgesvenn

"Hold Me Now", vinnerlåten fra Melodi Grand Prix i 1987, må ta en stor del av æren for at Logan har fått en stor fanskare i Norge. Artisten har sågar en egen agent som tar seg av interessen fra vårt vidstrakte land. Logan har også mange norske artistvenner, og det var under et samarbeid med Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian, under arbeidet med musikalen "Witch Witch" i 1993, iren fikk sterke følelser for Norge.

— Jeg bodde tre og en halv måned i Oslo da, og jeg ble forelsket i både landet og det norske folket. Det er så vakkert her, sier Logan.

På konserten på Kick lørdag kveld, blir det både MGP-slagere og smakebiter fra noen av Logans siste album. Festivalsjef Liv Håland er stolt over å kunne presentere norgesvennen Logan.— Det betyr mye for oss å ha fått Johnny Logan til festivalen. Han er en internasjonal artist, og tilfører oss mye. Han har vært en del i Norge, men jeg føler ikke han har vært så mye på Sørlandet, sier Håland.