Det var stor og koselig stemning blant de rundt 150 tilhørerne under lørdagens konsert og dansefest. Foto: Jan-Erik Stiland
Svingom: Liv Knaben og Nils Gunnar Eriksen (begge 54) koste seg under lørdagens åpningsfest i Buen, der Mandal Soulband spilte opp til dans. Foto: Jan-Erik Stiland
Gro Gahre Hægeland er definitivt Mandals souldronning og imponerte på sedvanlig vis fra scenen. Foto: Jan-Erik Stiland

MANDAL: – Vi har ikke vært i Storsalen her før, og her var det veldig fint, sier Liv Knaben og Nils Gunnar Eriksen.

54-åringene har nettopp tatt seg en svingom på dansegulvet i Buens største sal. Sammen med rundt 150 andre mandalitter benyttet de anledningen til å koste på seg en svingom i det nye kulturhuset.– Jeg syns det er viktig å stille opp når det skjer noe. Dessuten liker vi soulbandet og har hørt dem flere ganger før, sier Eriksen og legger ikke skjul på at de liker å kunne svinge seg i flotte lokaler.

Dagen etter den offisielle åpningen, var det altså Gro Gahre Hægeland og Mandal Soulband sin tur til å fylle lokalene med vellyd. Og bra var det. Så bra at de fleste holdt seg til å nyte musikken, framfor å bevege dansefoten.

– Har dere vært på "Ute i 100" hele gjengen og bare spist og spist og spist så dere ikke orker å flytte på dere, undret den dyktige solisten fra scenen, i sin etterlysning av danselystne.

Til stor glede fra publikum som så ut til å nyte det 14 mann store bandet. De imponerte stort med stor variasjon i de musikalske innslagene, ispedd flotte solopartier fra flere av byens dyktigste musikere.