KRISTIANSAND: — Vi håper jo at det kommer litt folk på konserten i Kristiansand. Vi har spilt i byen ved et par anledninger tidligere, men dette er første konserten etter at siste platen kom ut, sier Martin Tungland Rinde.

Lørdag 28. januar kommer brødrene Kristian og Martin Tungland Rinde fra Stavanger i Poor Edward til Kristiansand. De skriver melodiøse popsanger, gjerne med elementer fra powerpop, folk og americana. Brødreparet legger stor vekt på autentisitet, tekst og harmonier, og deres musikalske resultat kan høres ut som en krysning av artister som Calexico, Marit Larsen, The Jayhawks og Odd Nordstoga.

Nå er de på turné i 11 byer landet rundt og lørdag 28. januar, kommer de med fullt band til Haaandverkeren i Kristiansand.

Poor Edward slapp debutalbumet "Time Is Gonna Change You" 18. november 2011, og har mottatt flere strålende kritikker. Blant annet trillet Stavanger Aftenblad en femmer med tittelen "Harmonier fra øverste hylle". Og Nylig ble albumet nominert til "Årets skive" av Natt & Dag Stavanger.

Brødrene har også tidligere høstet mange lovord for sine to EP-utgivelser "Summerrain" (2008) og "Soldiers and Sundays" (2009), og for sine nesten hundre konserter landet rundt, hvor de har spilt både som akustisk duo og med bandet sitt. Av kritikere har duoen blitt sammenlignet med artister som The Jayhawks, Midnight Choir og Ben Harper.

Med seg i bandet har de Øystein Tengesdal (trommer), Torje Fanebust Ås (bass), Erlend Aasland (pedalsteel, banjo) og Thomas Torstrup (orgel).

— Det er jo en veldig trivelig by, med masse bra folk og det virker som at det er mye spennende som skjer på musikkfronten i Kristiansand for tiden. I og med at dette er turnèavslutning for denne gang, regner vi med at det blir et band i toppform på scenen. Folk kan i alle fall vente seg en kveld med god stemning og spilleglede, avslutter Tungland Rinde.