KRISTIANSAND: — Jeg forventer en bra fest, men jeg tror ikke sjansene for å vinne er store. Og det er helt greit. Jeg er glad i stå på en scene og spille, men jeg er ikke så glad i stå der å snakke. Så innerst inne håper jeg at jeg ikke vinner, ler Hanne Kolstø.

Lørdag er hun til stede under spellemannprisutdelingen i Stavanger. Og hun gruer seg til den røde løperen.

— Men jeg tar med meg bestekompisen min, så jeg har noen jeg trives med. Så drar jeg dit og tenker positivt.

Mener alvor

Kolstø er nominert med albumet "FlashBlack" i kategorien pop. Og slåss dermed mot tungvektere som Susanne Sundfør og Karpe Diem.

— Det er veldig hard konkurranse denne gangen. Tre kategorier er blitt til én og nåløyet er mindre enn noen gang. Derfor er det godt at plata er blitt lagt merke til, sier hun.

— Hva tror du juryen har sett i "FlashBlack"?

— Jeg håper de har sett at jeg mener alvor. Jeg leker ikke popmusikk, det jeg driver med er ramme alvor. Det er en nødvendighet for meg og jeg gir alt jeg har. Jeg håper det kan være noe av grunnen til at jeg får være med i denne gjengen, sier Kolstø.I den digitale musikkalderen synes albumformatet å være svekket. Men Kolstø bryr seg lite om det.

— Jeg er veldig fan av albumformatet. Det er en god metode for å få fortalt en historie. Det er helheten av alle låtene som er det viktigste. Jeg tror på det formatet og tror ikke det kommer til å dø bort, selv om det er litt ut akkurat nå, sier hun.

Ny plate

Kolstø har den siste tiden vært plaget med senebetennelse og har måttet avlyse en rekke konserter. Hun jobber fortsatt med sin tredje soloplate, som skal spilles inn på Kolstøs hjemsted Sykkylven.

Men hun har fortsatt ikke noe plateselskap etter bruddet med Karmakosmetix.

— Jeg bruker ikke tid på å tenke på hvem som skal gi ut plata eller når det skal skje, for det vet jeg ordner seg. Det viktigste er at det blir ei bra skive, og det blir det, sier Kolstø.