KRISTIANSAND: — Det fins ingen scene i Norge med bedre utsikt enn i Ravnedalen, sier Jan Kenneth Transeth.

Og den oppfatningen forsøker han å selge til artister over hele landet.

Spesiell atmosfære

Transeth har booket årets konsertprogram til Café Generalen, og har hentet blant andre Ole Paus, Jan Eggum og Jonas Alaska - i tillegg til en rekke lokale helter.

— Målet nå er å etablere scenen i nasjonal sammenheng. Den prosessen har jeg begynt på og jeg merker god respons fra bookingagentene allerede. Og de artistene som kommer igjen år etter år bekrefter at det er en magisk atmosfære her. Det er noe med stemningen i skumringen, med band på scenen og varmt i været, som gir en spesiell opplevelse, sier Transeth, som selv har spilt i Ravnedalen som artist.

Stort spekter

Programmet for årets konsertsesong ble klart lørdag. Som bookingansvarlig har Transeth prøvd å gjøre programmet mer variert enn noen gang.

— Det er blitt et enormt spekter. Det har vært gøy å booke programmet, for jeg har aldri satt sammen så mye forskjellig til en helhet tidligere.

— Hva var ambisjonen da du begynte på oppgaven?

— Vi ønsket å beholde den opprinnelige profilen, men også ta noen skritt i nye retninger. Jeg har tatt utgangspunkt i det tradisjonelle programmet med mye lokalt, men vi vil også bruke dette året på å teste ut nye typer artister. Vi prøver også ut konserter på lørdager i større grad enn tidligere. Så får vi oppsummere på slutten av sesongen og se hva som fungerer. Forhåpentligvis peker det seg ut en noen klare retninger for veien videre, sier han.

Naturlige bookinger

Transeth har også booket to artister som hører til hans eget plateselskap, Karmakosmetix. Det mener han er uproblematisk.

— Jeg har prøvd å sette sammen et sammensatt program med mest mulig bredde. Jeg kunne ha hatt langt flere av våre ting på programmet, men jeg gjorde det som virket naturlig.

— Så du er ikke redd for at noen skal reagere på at du har en dobbeltrolle?

— Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tenkte godt over at jeg ikke skulle blande roller, og så lenge bookingene henger sammen og er naturlige, så synes jeg det er uproblematisk.

Travel sommer

Kapasiteten på Generalen er på 300, noe som begrenser mulighetene for Transeth. Han har imidlertid hentet flere artister som er vant til å spille for større publikum i Kristiansand. Alaska, Paus og Eggum har alle spilt i konsertsalen i Kilden i løpet av det siste året.

Transeth ønsker også gradvis å øke andelen kvinnelige artister på programmet, og i år er Marte Wulff ett av trekkplastrene. Hun skal spille inn et nytt album med Kristiansand symfoniorkester i sommer, og vil helt sikkert gi publikum i Ravnedalen noen smakebiter derfra.

Ellers kommer gjengangere som Thom Hell, Erik Faber og Knut Reiersrud også til Generalen, i det som må være Ravnedalens travleste sommer noen gang. 28. og 29. juni er det som kjent Ravnefest i dalen, med artister som Kaizers Orchestra og Gogol Bordello på programmet.