KRISTIANSAND: Vi måtte stille dem spørsmålet: Hvorfor er ikke Honningbarna headlinere på Odderøya i kveld? De slo tross alt Kaizers i kampen om Spellemannpris for beste rockeplate i fjor.

— Det har vi lurt på også. Vi har stilt spørsmålet til Odderøya Live, sendt brev og greier, men vi er ikke kommet til bunns i det. Men det er jo gøy for dem. Fint at underdogs også får sjansen til å vise seg frem, sier vokalist Edvard Valberg til Fædrelandsvennen.

— Hvor lenge er det til dere står øverst på plakaten?

— Det kan ikke bli for lenge til. Det får bli neste år, sier Valberg.

Honningbarna er berømt og beryktet for sine energiske klubbkonserter. På Odderøya i kveld blir det en helt annerledes setting.

— Det blir helt annerledes enn klubbkonserter, som jeg er veldig glad i. Det er svært, det er mye luft, det er blå himmel og folk er litt mer spredt. Men det er gøy å få noe å bryne seg på. Det er kult at vi kan gjøre begge deler, sier vokalisten, som i likhet med de andre bandmedlemmene har tatt permisjon fra studiene. Og planene er klare for det neste året.

— Vi skal bare kjøre på, over hele verden. Vel, nesten. Vi har ingen planer om Asia helt ennå, sier Valberg.

- Men man kan vel ikke ha verdensherredømme uten Asia?

— Nei, men vi tar det steg for steg, sier gitarist Christoffer Trædal.

Gabrielle startet torsdagsprorammet på Odderøya. Deretter er det LidoLido, Honningbarna, Bernhoft og Kaisers Orchestra, som står for tur.