Joel Tenenbaum (28) sier han vil fortsette kampen mot det hanopplever som en svært urettferdig dom, selv om høyesterett ikke engang ville høre hans ankeargumenter, melder AP.

Hans eneste håp er nå at en føderal dommer kanredusere summen på boten.

-Latterlig høy sum

— Jeg kan ikke tro atrettssystemet vil opprettholde en bot på et sekssifret beløp, fornedlasting av tredve sanger, sier Tenenbaum til nyhetsbyrået AP.

-Det ville være helt utrolig om retten opprettholder no sålatterlig, sier han og legger til at han ikke på noen som helstmåte har råd til å betale den høye boten

22.500 dollar per sang

Det var i 2009 en jury dømte mannen, som den gang var student, tilden svimlende boten på 675.000 dollar, eller drøyt 4 millionernorske kroner. Boten tilsvarer 22.500 dollar per sang han haddelaste ned fra nettet.

Det var musikkbransjeorganisasjonen RecordingIndustry Association of America, på vegne av fire plateselskaperderiblant Sony Music, som hadde gått til sak mot Tenenbaum.

Det desaksøkte ham for og som avspeiles i den høye boten, er ikke baretapet av inntekter ved at han lastet ned de tredve låtene, men athan delte dem med mane andre, og dermed etter deres mening «snøt»plateselskapene for alle salgsinntektene det ville kunne gitt omalle de som igjen lastet dem ned ulovlig hadde betalt for dem.