OSLO: Selbekk går dermed imot oppfordringen til annonseboikott av programmet i TV 2 som en annen kristen avis, Norge i Dag og medieforumet Familie & Medier, har stilt seg i spissen for, skriver VG.

De har til nå samlet inn rundt 20.000 underskrifter for annonseboikott, og store annonsører som Coca-Cola, Telenor og Disney har trukket seg. TV 2 kommer ikke til å fjerne programmet.

Selbekk ble kjent da han publiserte karikaturene av profeten Muhammed, noe som førte til at han ble drapstruet.

– Det er berettiget å drive religionskritikk i ytringsfrihetens navn. Det er et viktig prinsipp. For meg er det veldig vanskelig å støtte boikott og sensur, sier Selbekk.

Han sier at programmet har ført til at det snakkes om sentrale emner i den kristne tro.

— Dette har jo ført til at det nå snakkes om sentrale emner i den kristne tro - synd, fortapelse og frelse - som til vanlig ikke er så mye til stede i media. Og dét bør kristne mennesker se på som en positiv mulighet, og kjenne sin besøkelsestid, sier Selbekk, og legger til at han har mange trosfeller på sin side i denne saken.

Redaktøren er usikker på om Schaus motiver med programmet er av den edle sorten, men er svært klar på at de to er likemenn.

— Både jeg, Schau og alle andre mennesker står helt likt - vi er alle syndere. Den kristne tro er basert på at alle mennesker er syndere, og at Jesus betalte prisen for oss alle. Dét er ting han berører i serien, og det synes jeg er positivt, sier Selbekk til VG.