Frontfiguren i Babyshambles, Pete Doherty erkjenner at han har falt tilbake i gamle vaner, etter at en video av rockeren som setter et skudd med heroin, ble lagt ut på internett denne uken.

MTV-utdelingen en faktor?

Det er plateselskapet EMI som sender ut en pressemelding der de bekrefter innholdet i videoen.

— Dessverre har Peter hatt et tilbakefall og ser nå etter et rehabiliteringssenter for sitt narkotikaproblem. Han innser at han har skuffet både seg selv og andre som har stolt på han.

Videoen som avslørte at Doherty ikke lenger er rusfri, ble filmet med en mobiltelefon og deretter lagt ut på den britiske tabloidavisen The Sun sine nettsider. I klippet sitter Pete på gulvet og klargjør en sprøyte, før han stikker den inn i høyre arm.

Videoen skal visstnok være innspilt fredag 2. november i Dohertys hjem i Wiltshire, England, med andre ord dagen etter 28-åringen og resten av Babyshambles gjestet MTV Europe music awards i München.

I klippet har Pete ennå på seg det grønne adgangsarmbåndet han fikk under utdelingen.

Babyshambles var i Tyskland for å opptre under EMA-showet og i en samtale med en tv-reporter på utdelingen spøkte Doherty med at han «savnet harde stoffer».

Ber om forlatelse

— Peter ber om unnskyldning til det medisinske personalet, fansen og de som har ønsket ham alt vel i denne prosessen. Han angrer veldig og beskriver dette feilgrepet som «en dum, dum handling jeg skammer meg over», skriver EMIs talsperson videre i meldingen.

Pete Doherty har vært flere ganger til rehabilitering for sin narkotikaavhengighet. Og det er ikke lenge siden sist han fikk behandling.

I midten av oktober uttalte Doherty at han da hadde vært nykter i sju uker.

— I løpet av de siste åtte årene har jeg aldri vært så lenge borte fra stoff, sa Doherty til BBC.

I et annet intervju med magasinet NME erkjente vokalisten at han sørget over narkotikaen.

— Jeg vet det er litt trist, men etter flere år med narkotikamisbruk, har du en sørgeperiode.