KRISTIANSAND: Peter Arambasic fra Kristiansand fikk mye oppmerksomhet etter sin opptreden som deltaker på årets Robinson-ekspedisjon. Spesielt på grunn av scenen der han gikk svært hardt ut mot meddeltaker Alice Balto.

Blant karakteristikkene som ble Alta-jenta til del var følgende:

"Du er så råtten. Du lukter dritt. Da jeg kom med båten, så kjente jeg lukten av deg. Du er jo verre enn en klapperslange. Du er jo stygg i tillegg. Se på deg selv. Se deg i speilet."

Arambasic har i ettertid forklart at tiraden var nøye planlagt, og at han helt bevisst tok hardt i.

— Skal det være så skal det være. Jeg bestemte meg for å ta skikkelig i når jeg først skulle ta et oppgjør med henne. Noen synes det er for grovt, mens andre synes det er bra underholdning. Tv-underholdningen blir stadig mer ekstrem, så man er nødt til å tøye grensene. Ellers blir det for kjedelig.

Å vinne ikke det viktigste

Videre sier han at episoden var et direkte resultat av 47-åringens skuespillerambisjoner. Til fvn.no sier han at hovedmålet aldri var å vinne konkurransen. Det viktigste var å kunne markedsføre seg som skuespiller på tv.

— Det er alltid gøy å vinne, men premien er vel på 300.000 eller noe. Det er jo knapt nok til å kjøpe seg en ny bil. Håpet mitt er at deltakelsen vil åpne noen dører i filmbransjen. Hvis jeg må skjelle ut noen for å oppnå det, gjør det meg ingenting. Jeg gjorde en del hyggelige ting også, men det har ikke TV3 valgt å fokusere på. Jeg fremstår som en bad guy, og det passer meg egentlig bra, sier han.

Ingen filmtilbud foreløpig

Hittil har han ikke fått noen konkrete tilbud, men håper fremdeles at skuespillerdrømmen kan bli virkelighet. Høyest på lista står en rolle i Prison Break eller Lost.

— Det er det som er drømmen. Jeg har vært kokk i tretti år, så det hadde vært gøy å prøve noe nytt. Jeg fikk skryt for skuespillertalentet mitt av Christer Falck og TV3, og håper at noen vil ta kontakt.

Øyvind Samnøen i Barnevakten var en av dem som kritiserte 47-åringens oppførsel. Han tror ikke oppførselen vil føre til en skuespillerkarriere.

— Det er reality, ikke en spillefilm, og det gjør det bare mer truende. Å bruke vold og trusler som virkemiddel for å komme på TV senere, mener jeg kategorisk diskvalifiserer ham som rollemodell på TV, sier Samnøen til VG.

Mye skuespill

Arambasic mener imidlertid at reality-tv også er inneholder en god del skuespill.

— Det dreier seg om spill og underholdning. Hvis folk ikke skjønner at de er med på et tv-show, så er ikke det mitt problem. Og når det gjelder tilskuerne, så er det noen som kommer til å mislike deg uansett. Hadde jeg vært snill og grei hele tida, hadde det vært noen som hadde synes jeg var en dust da også.

Jobber som kokk og livvakt

For tiden jobber han fremdeles som kokk, og tar også oppdrag som livvakt.

— Jeg jobber som kokk i Nordsjøen, og har fire uker på og fire av. Når jeg har fri hender det jeg tar noen jobber som livvakt.

For hvem da?

— Det kan være kvinner som har en truende eks, menn som føler seg tryggere med beskyttelse, eller foreldre som er redd for at barna kan bli kidnappet, sier han.

Totalt sett er han godt fornøyd med tv-opptredenen.

— Det er interessant å se hvor langt man kan tøye grensene, både fysisk og psykisk. Jeg ble overrasket over at jeg klarte meg så godt uten mat, og at jeg klarte å spise alt mulig. Jeg spiste blant annet kakerlakker, levende gresshopper og levende larver.