KRISTIANSAND: — Jeg vil ikke kommentere hva som står i brevet, eller hvordan vi fikk tak i det, sier Magne Aasheim Knudsen, styreleder i Quartfestivalen.

Det var i går kveld ledelsen i Quartfestivalen sendte ut en pressemelding hvor det står at den avtroppende festivalsjefen i et brev har svertet Quart overfor sine internasjonale kontakter.

Forrige fredag ble det klart at Toffen slutter i Quart etter femten år for å ta jobb i den nystartede Hovefestivalen. Den siste uka har styreleder Aasheim Knudsen vært i tre drøftingsmøter med Toffen, med advokat til stede for begge parter. Bakgrunnen for møtene skal være «signaler» på at Toffen har opptrådt illojalt overfor Quart, og erstatningssøksmål har vært nevnt som en mulig utgang. I går kom det fram hva som lå bak.

«Quartfestivalen sto i fare for å falle ut av turnéplaner etter at Gunnufsen i begynnelsen av august sendte sine internasjonale kontakter et brev der han omtaler Quart negativt, samtidig som han presenterer Hove-festivalen som Norges ledende festival», heter det i pressemeldingen.

Ifølge denne har Toffen forpliktet seg til å rette opp skaden ved å sende ut et nytt brev til de samme kontaktene.

— Jeg skal kontrollere innholdet i brevet før han sender det. Søksmål er ikke en aktuell problemstilling nå. Vi skal arrangere en festival neste år, og ønsker å fokusere på det, sier styrelederen.

— Det står at Toffen skal sitte ut oppsigelsestiden til 1. november. Hvorfor lar dere ham ikke gå på dagen?

— Han har arbeidsoppgaver hos oss som skal fullføres, slik som for eksempel artistskatt som må ordnes.

— Hvordan har tonen i de tre drøftingsmøtene vært?

— Det har jeg ingen kommentar til. Innholdet i brevet har vært så alvorlig at vi har bedt ham rydde opp i forholdet. Med dette regner jeg saken som avsluttet, sier Aasheim Knudsen. Han vil ikke bruke ordet «illojalt» om det Toffen har gjort.

Den avtroppende festivalsjefen vil fremdeles ikke snakke, etter at han har opprettholdt telefontaushet siden forrige tirsdag. Fædrelandsvennen fikk i går kveld en SMS fra hans kone Kim Heidi Winther med beskjed om at han ikke vil kommentere pressemeldingen.

Rune Lem hos Gunnar Eide AS har i mange år hjulpet Quartfestivalen med å booke artister. Lem ville i går ikke si hva han tror Toffens agentbrev kan få å si for Quart.

— Jeg har vært nok borti denne saken nå, og vil ikke på noen måte være dommer, var alt Lem ville si. Ifølge pressemeldingen skal det nå ansettes en «musikksjef» i Quartfestivalen. Stillingen vil ifølge styrelederen ikke bli utlyst.

— Når begynner dere bookingen?

— For alt du vet kan den være i gang allerede, svarer Aasheim Knudsen.