KRISTIANSAND: — Vi har en avtale med Cultiva om at vi skal levere en handlingsplan innen september. Dette var et første møte på veien mot en slik plan, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quartfestivalen.

Innkalt

I går var han innkalt til møte av Cultivadirektør Erling Valvik. Der skulle Quartledelsen gjøre rede for veien videre mot Quart 2008. Hva som kom ut av møtet var det vanskelig å få ut av styrelederen i går.

Quartfestivalen var som kjent på nippet til å måtte avbrytes midtveis i begynnelsen av juli i år. Sviktende billettsalg og overoptimistiske prognoser gjorde at ledelsen ikke innså katastrofen før festivalen var i gang.

Uten redningsaksjonen fra Cultiva og Kristiansand Næringsselskap AS, hadde festivalen nå vært nedlagt. 8,5 millioner kroner var nok til å dekke det ventede underskuddet.. Fem av millionene kom fra Cultiva hvorav 1,5 ble gitt som tilskudd. Samtidig ble et lån på 3,5 millioner kroner ble omgjort til tilskudd.

Som motytelse krevde altså Cultiva en handlingsplan for 2008 for å minske sannsynligheten for at flere tilskudd blir nødvendig i fremtiden.

Har ikke dato

Nå har det snart gått to måneder siden festivalen var avviklet, og ennå er ikke datoen for neste års festival satt.

Samtidig er det heller ikke klart hvem som skal steppe inn som vikar for den langtidssykemeldte festivalsjefen Helge Josdal.

Nå tar styreleder Aasheim Knudsen med seg inntrykkene fra gårsdagens møte til et snarlig styremøte i Quartfestivalen.

— Vi sikter på å ha styremøtet denne uka, sier Magne Aasheim Knudsen.

På gårsdagens møte var ikke bare Cultiva og Quart til stede. Blant annet skal både Samskipnaden i Agder (Sia) og det lokale næringslivet ha vært representert.

— Hvem som var på møtet har jeg ingen kommentar til. Nå jobbes det videre fram mot neste års festival, sier styreleder Aasheim Knudsen. Han vil ikke være med på at det føles som et press når Cultiva kaller inn til møte.

— Pengene har vi allerede donert, så slik sett har vi ikke noen maktmidler overfor Quart, fremholder direktør Erling Valvik i Cultiva. Han avviser også at det kan være aktuelt å holde tilbake noen av pengene.

Lytter

Det var Valvik som tok initiativ til gårsdagens møte. At Cultiva dermed tar regi på prosessen fremover avvises også av Valvik.

— Det er sånn sett tilfeldig at initiativet kom fra oss. Intensjonen med møtet er å se om det er mulig å få til et bedre konsept enn det som gikk med underskudd i år. Jeg er ute etter å få innspill og lytte, sier Valvik.

— Hvorfor er Sia invitert til møtet?

— Vi har innkalt en del personer som har erfaring med å avvikle store arrangementer, sier Valvik.

Dette sa han før møtet fant sted. Etter møtet svarte han ikke på Fædrelandsvennens oppringninger.