KRISTIANSAND: — Folk spør meg hele tiden om vi ikke skal spille her også. Jeg har utrolig lyst til å spille i hjembyen min, sier «Ali» til Fædrelandsvennen.

Lite tyder på at Ali får ønsket sitt oppfylt. Det til tross for at både Espen Lind og Kurt Nilsen har spilt i hjembyene sine, Tromsø og Bergen. Askil Holm er opprinnelig fra Namsos, men har også en sterk tilknytning til Sørlandets hovedstad. Trønderen har i flere år vært kjæreste med Helene Bøksle og har i perioder hatt fast adresse i Kristiansand.

Mange forespørsler

Nå ser det ut til at de to guttene må skuffe fansen i hjembyen for andre gang.

I følge Jan Fredrik Karlsen i Playroom management, er det ikke planlagt noen konserter i Kristiansand ennå. I sommer skal de i stedet spille i Tjøme, Stavanger, Drammen, Hønefoss og Langesund. Blant annet. Totalt er det lagt opp til 12 konserter over det ganske land.

— Vi har ikke funnet noe sted å ha konserten i Kristiansand. De riktige alternativene har ikke dukket opp, sier Karlsen.

— Dere har fått mange forespørsler fra arrangører?

— Ja, det har vært en stor interesse for å arrangere konsert med guttene, bekrefter Alis manager.

Tatt Norge med storm

Trolig er det kombinasjonen av prisen på bandet og manglende publikumskapasitet som gjør at Kristiansand kommer til kort som konsertarrangør. Nok en gang.

«Ali» og gitarkompisene har tatt Norge med storm det siste halve året. I vår holdt de konserter for fulle hus i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Drammen. Åpningsturneen toppet seg da de fire gitarbandidosene fylte Oslo Spektrum til randen i slutten av april.

Også den gangen ble Kristiansand oversett som konsertby.

Jan Fredrik Karlsen sier det fortsatt er en liten mulighet for å besøke byen i august.

— Vi må bare finne det riktige stedet først, sier han.

— Hva er kriteriene for et riktig sted?

— Det ønsker jeg ikke å komme inn på sier Karlsen.

For liten kapasitet

Gorm Christoffersen, daglig leder ved Hartmanns Brygge og Havana Etcetera, er en av de som ønsker å arrangere konsert med gitarkompisene.

Allerede i mars/april sendte han inn en forespørsel om å arrangere konsert med dem på Hartmanns brygge.

Da fikk han beskjed om at Kristiansand ikke var aktuell som konsertby i denne omgang. Dessuten var kapasiteten på Hartmanns for liten. Stedet har plass til 300 publikummere.

— Jeg synes de bør komme til Kristiansand. Det er ingen dårligere arrangørby enn de andre. Har man de riktige artistene så kommer folk, sier Christoffersen. For halvannet år siden opptrådte Kurt Nilsen - alene, uten de tre andre popstjernene - for stinn brakke og 680 mennesker på Havana Etcetera.

- Altfor dyrt

Bookingsjef for Studiestartfestivalen på HiA, Jørgen Skauge, har også forsøkt å booke firerbanden i august.

— Det ble alt for dyrt, sier Skauge.

Frank Marvin Moe ved Café Generalen i Ravnedalen har også tenkt tanken på å arrangere en konsert med sommerens heteste popband.

— Jeg skulle gjerne hatt de i Ravnedalen. Det hadde blitt en stor suksess, men produksjonen er så dyr at jeg er avhengig av 1500-2000 betalende, og det er kanskje litt mye å håpe på, sier Moe.