KVINESDAL: Midt under konserten på Kvinesdal Rock Festival, hoppet gitarist Kai Kristiansen ned blant publikum mens han fortsatte å spille. Og rockefansen på Øyesletta lot seg ikke be to ganger før de både omfavnet og kysset ham.

— Det er jo gladrock vi spiller. Jeg ønsker å komme så nærme publikum som mulig, sier Kristiansen, også kjent som Kai Kidd, til fvn.no.

Inn i ølteltet

Gitaristen startet løpsrunden med å få tent en røyk av en publikummer helt foran. Deretter løp han opp på et bord bak lydmikseren, om lag femti meter fra scenen, før han fortsatte inn i ølteltet. Der ble han servert øl, og løp så videre inn blant ivrige publikummerne foran scenen.

— Jeg er en gammel sportsmann, flirte han etter konserten.

Alt skjedde mens resten av bandet spilte som normalt. Kristiansen forsikrer at han holdt følge med låtene.

— Jeg spilte trådløst. Men til tider slet jeg litt. De andre i bandet spilte likevel så bra, at det gikk helt greit, sier han.

- Skal ikke stå stille

Løpsrunden til gitaristen er blitt et varemerke for The Carburetors. Også under bandets konsert i Kristiansand tidligere i vår, løp Kristiansen rundt i lokalet.

— Vi har våre ting når vi spiller. Vi skal ikke stå rett opp og ned. Da blir det kjedelig, sier vokalist Edwin Gustoff, også kalt Eddie Guz.

Til tross for ivrig bruk av gitaren i folkemengden, var Kristiansen aldri redd for å skade noen.

— Nei, det har vel skjedd et par ganger at noen har fått gitaren i hodet. Jeg kunne også fort ha skadet meg selv, men det gjør ikke noe. Litt må man tåle, sier han.

Ikke svar fra Quart og Hove

Konserten var The Carburetors første i Kvinesdal noensinne. Oslo-rockerne var fornøyd med både publikum og festivalen.

— Det var bra stemning til tross for så dårlig vær, sier Gustoff, som har sans for at Kvinesdal Rock Festival lager en fest for rockere.

— Det er mye av det samme som går igjen på andre festivaler. Vi trenger en festival som booker de bandene andre ikke booker. Folk digger det jo, sier vokalisten.

Bandet, som slapp sitt debutalbum i 2004, tilbudte seg å spille på både Hove og Quart i år. Men de fikk aldri noe svar.

— Vi er tydeligvis ikke så populære blant dem. Vi sendte dem mail, men hørte aldri noe. Vi spiller heller for dem som vil ha oss, sier Gustoff.

Og festivalledelsen i Kvinesdal var fornøyd med bookingen.

— De lagde et bra show, konstaterer Johnny Svindland.

PÅ SCENEN: Eddie Guz og King O'Men fikk fokuset dratt bort fra seg da Kai Kidd løp rundt på området.