ARENDAL: Dermed møtte asfaltarbeid og kø bilistene som skulle til festivalområdet.

— Det er ikke et gunstig tidspunkt. Det er vi klar over, sier byggeleder i Statens vegvesen, Jan Finsland, til fvn.no.

Veivesenet skal høvle ned og asfaltere veien fra Færvik-krysset til Knekken denne uken. Arbeidet startet onsdag morgen, og det ble det naturlig nok kaos både for befolkningen på Tromøy og folk som skulle til og fra Hove.

— Arebeidet var ikke planlagt denne uken, men vi har jobbet for fullt på E 18 til nå. Vi har fresen bare ut denne uken, og vil bli ferdige med veien før den må leveres, sier Finsland.

Han mener asfaltarbeidet ikke har skapt mer problemer for trafikken enn nødvendig. Veivesenet har samarbeidet med Nettbuss, og har fått tilbakemelding på at busstrafikken har gått greit.

Flere bilister fvn.no har snakket med, var imidlertid misfornøyd med at asfaltarbeidet ble lagt til Hove-uken. Også politiet reagerer på arbeidet.

— Det er ikke så lurt, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med. Det er Statens vegvesen som asfalterer veiene, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon.

Arebeidet vil pågå ut onsdagen, før veiarbeiderne flytter seg lenger mot Knekken.

— Hvis trafikkforholdene blir uutholdelige, vil vi stoppe arbeidet. Men vi har ikke fått noen signaler på det ennå, sier Finsland.