KRISTIANSAND: — Det har begynt å suse ganske kraftig på de viktigste nettsidene for 9/11-teoriene, sier konferansier og Le Monde Diplomatique-journalist Kim Bredesen.

Etter at det nylig ble kjent at Christianssand Protestfestival kommer til å sette opp to visninger av den ikke tidligere viste «Loose Change: Final Cut», har bloggere fra hele verden fått opp øynene for den lille festivalen med de store spørsmålene.

Dokumentaren regissert av Dylan Avery skal angivelig presentere bevis for at terrorangrepene 11. september 2001 var en innsidejobb. Dette er den tredje og siste versjonen av «Loose Change», og David Ray Griffin har denne gang vært manuskonsulent. Teologiprofessoren Griffin er kjent som en av de største pådriverne i «9/11 Truth»-bevegelsen i USA, og lørdag 8. september holder han eksklusivt foredrag på Fønix.

— Med dette er vi inne i den store, globale samtalen. Det er veldig spennende for festivalen, understreker Erland.

For at filmen i det hele tatt skal kunne komme til Norge, har produsenten insistert på å sende med egen sikkerhetsvakt som skal forsikre seg om at ingen prøver å piratkopiere sjeldenheten. Bredesen sammenligner «Loose Change: Final Cut» med filmer som «The Matrix» og «V for Vendetta».

— Det å trekke inn nye, spesielt unge folk til festivalen er spennende. Det er de som styrer fremtiden. Vi ønsker at folk skal tørre å stille spørsmål og engasjere seg, så dette går rett inn i festivalånden, konkluderer Svein Inge Olsen.

Foreløpig er det 104 plasser til hver av visningene 8. og 9. september, men om pågangen blir stor er det mulig filmbomben slår ned i Fønix' største sal.