KONSERT: — Jeg var ikke så opptatt av janteloven, kan du si. Både i første-, andre- og tredjeklasse gjorde jeg det klart for klassekompisene at jeg skulle bli popstjerne, flirer Margaret Berger.

Drømmen gikk i oppfyllelse, og for tre uker siden kom andrealbumet med det fengende navnet «Pretty Scary Silver Fairy» ut. For det har hun blitt kronet med svært gode anmeldelser og en lovende fremtid.

— Det var en lettelse å få så gode kritikker. Jeg synes selv albumet er veldig bra, men det er ikke lett å være objektiv. Man kan aldri vite hva andre synes, sier Margaret.

ORIGINAL BESETNING . I kveld på Kick stiller hun med fullt band til en helaftens konsert. Med seg har hun den originale besetningen to synther, en trommis og en perkusjonist. Gitar og bass har ingen adgang når elektropop-dronning og kritikeryndling Margaret står på scenen.

— Soundet er ganske spesielt, og det høres kjempebra ut, sier Margaret fornøyd.

Hun spilte faktisk på Kick i sommer også. Det skjedde i etterkant av VG Topp 20-showet på Torvet. Kvelden ble avsluttet med et nattbad på Bystranda.

— Jeg og danserne nattbadet etter konserten. Det var veldig gøy, men nå er det litt for sent på året for min del. Å bade nå er ikke lurt for stemmen, ler Margaret Berger.

Trønderjenta har for alvor kvittet seg med Idol-stempelet. «Pretty Scary Silver Fairy» skiller seg ut fra debuten «Chameleon» på mange måter. Margaret mener oppfølgeren har et mer samlet sound.

— Det er mer lekent. Man blir i godt humør av å høre på det. Det forrige albumet var mer alvorlig og distansert. Da debutalbumet ble produsert hadde hun nettopp innkassert andreplassen i Idol, og musikk var blodig alvor.

— Min innstilling da var at musikk var hardt arbeid, ikke moro, sier 21-åringen.

KRAV OG MENINGER. Under arbeidet med «Pretty Scary Silver Fairy» innstilte hun seg på at musikk skulle være moro. Og akkurat det mener hun underbygges på plata. I tillegg har hun hatt mye større påvirkning under arbeidet med oppfølgeren. Innspill, krav, meninger og spørsmål fra samarbeidspartnerne, ble møtt med klare meninger og krav fra Margaret.

— Man må være en ledestjerne, hvis ikke faller det sammen, sier hun selv om den saken.

Det rare er at hun som menneske tar ting som de kommer.

— Jeg er harmonisk, lat og avslappet privat, men når det kommer til jobben blir det noe annet, sier Margaret.

De to årene som har gått siden pikedrømmen gikk i oppfyllelse har gitt 21-åringen mange nye erfaringer. Hun har blitt mer voksen, og har forandret verdiene sine. Venner og familie er viktigere enn noen gang. De hjelper henne å holde beina på bakken, og gir henne en ekthet i hverdagen.

I desember flytter Margaret hjem til Trondheim.

— Jeg trenger å få et større skille mellom privatliv og offentlighet, sier Margaret Berger.

Tekst: Heidi Ditlefsen

heidi.ditlefsen@fvn.no

38 11 36 57