KRISTIANSAND: Etter et langt møte med Quartfestivalen fikk kulturminister Trond Giske møte tre andre av Vest-Agders mest profilerte festivaler. En og en fikk Eikerapen Roots Festival, Fjellparkfestivalen og Kvinesdal Rock Festival presentert seg, i håp om å komme med som en fast post på statsbudsjettet.

Alle festivalene mottar i dag støtte fra blant annet kommunen, fylkeskommunen, og staten.

— Vi ønsker å få en fast sum penger, slik at vi slipper å søke på nytt hvert år, sier presseansvarlig Ann Karin Frestad.

Avviste ikke nye stunt

Metallfestivalen i Kvinesdal fikk mye oppmerksomhet etter at to kvinnelige strippere kledde av seg under en konsert på fjorårets festival. Det resulterte blant annet i at festivalen valgte å lage egne klausuler i artistkontraktene, for å forhindre nye stunt på scenen.

Artistene får dermed ikke betalt dersom de foretar seg noe som ikke er avtalt på forhånd.

— Sånne ting kan vi egentlig ikke gjøre noe med, men vi har absolutt ikke noe ønske om å provosere, sier Frestad, som i år som i fjor kan vise til et sterkt musikalsk program.

Minister Giske og statssekretær Randi Øverland var svært positive til det de fikk høre fra de forskjellige festivalene.

— Det er inspirerende å høre uttrykk for en slik dugnadsånd og idealisme, sa en begeistret Giske etter møtet.

Lover festivalsatsing

Øverland ga uttrykk for at det var penger å hente for festivalene i statsbudsjettet.

— Har de et godt program er det store muligheter for å få støtte.

Hun kunne likevel ikke love noen fast post på statsbudsjettet til noen av festivalene. Protestfestivalen i Kristiansand fikk nylig en fast post, og slipper dermed å søke fra år til år.

— Det fikk de fordi de er en etablert festival som har eksistert i mange år, sier hun.

Kvinesdal Rock Festival kan trolig se langt etter en slik støtte, i og med at de i år arrangerer festival for andre gang.

— Vi fikk en knallåpning i fjor, og har fordoblet billettsalget i forholdt til samme tidspunkt i fjor, sier Frestad, som sa seg godt fornøyd med dagens møte.

— Vi føler vi fikk presentert hva vi står for, og så får vi se hva det blir til, sier hun.

Skryt fra kommunen

Festivalen fikk stor støtte fra ordføreren i Kvinesdal, Odd Omland. Sammen med en gjeng andre lokalpolitikere skal Omland hjelpe med vakthold under festivalen.

— Det er ikke noe stunt, det kan jeg love. Vi skal stå på og gjøre en skikkelig jobb, smilte Omland, som var full av lovord om festivalen.

— Den har virkelig satt Kvinesdal på kartet.