LONDON: Syd Barrett døde fredag 60 år gammel i sitt hjem i Cambridgeshire øst i England. Ifølge den britiske avisa The Guardian skyldtes dødsfallet komplikasjoner i forbindelse med sukkersyke som han har lidd av i mange år.

— Han døde fredelig hjemme. Det vil bli arrangert en privat familiebegravelse en av de nærmeste dagene, bekrefter broren Alan.

Syd Barrett etterlater seg en udiskutabel innflytelse på psykedelisk og progressiv rock i tillegg til å være grunnlegger, tidlig vokalist, låtskriver og gitarist for Pink Floyd. Han var også ansvarlig for å stå bak deres første album "The piper at the gates of dawn", men ble sparket fra bandet i 1968, etter at han stadig ble vanskeligere å ha med å gjøre. Mange mener at etter at Syd Barret forlot Pink Floyd, klarte bandet aldri å gjenskape spillegleden og den ville energien som hadde vært der før.

I 1970 gav Barrett ut to album, "The Macap Laughs" og " Barrett ", hvor hans tidligere bandkolleger i Pink Floyd bidro. David Gilmour produserte store deler av albumene. Men etter dette ble det stille rundt Syd Barrett som stille trakk seg tilbake. Han gav ikke ut flere plater og viste seg sjelden i offentlige sammenhenger.

En av Pink Floyds mest kjente sanger, "Shine on you crazy diamond" , var inspiret av og skrevet til Syd Barrett.